Fenntarthatósági törekvéseink

MEGÚJULT HERZ SONKÁK - KEVESEBB MŰANYAG!


MI A LESS PLASTIC KEZDEMÉNYEZÉS CÉLJA?

A globális műanyagfelhasználás legnagyobb része a csomagolóanyagok gyártásához kötődik. Éppen ezért a csomagolási céllal felhasznált műanyagmennyiség csökkentése közös érdek és felelősség, amelyben piacvezető vállalatként a Pick Szeged Zrt. maga is részt vállal. Erőforrásainkat ezért a műanyagfelhasználásunk csökkentésére összpontosítjuk a termékcsomagolásaink átalakításával.


HOGYAN?

Büszkék vagyunk arra, hogy cégünk a korábbi – 24 %-os fóliavékonyításnak köszönhető – 60 tonnás csökkentés után 2022-ben további 100 tonnával csökkentette az általa felhasznált műanyag csomagolóanyagok mennyiségét azzal, hogy a szeletelt PICK szalámik tálcaméreteit optimalizáltuk.


ITT AZONBAN NEM ÁLLTUNK MEG!

Folyamatosan azon dolgoztunk, hogy a PICK szalámik után az általunk gyártott szeletelt HERZ sonkák tálcaméretét is csökkentsük. Ennek eredménye, hogy 2023. januártól már 3 cm-rel kisebb csomagolásban levő szeletelt tálcás Herz sonkákkal találkozhattok a boltok polcain.  Ez további 14%-os csökkenést fog eredményezni műanyagfelhasználásunkban.

NAGYSZABÁSÚ BERUHÁZÁS

Ahhoz, hogy mindez meg tudjon valósulni, bajai telehelyünkön közel 1,5 mrd Ft értékben hajtottunk végre beruházásokat. A megújult HERZ sonkákat már az új sonkaszeletelő-csomagoló gépsoron készítjük nektek. Ezzel nemcsak műanyagcsökkentésünkben, hanem hatékonyságunkban és a minőség, higiénia terén is nagy lépéseket tettünk: a prezíciós szeletelőgépnek köszönhető hajszálvékony sonka szeletek tovább növelik a HERZ sonkák fogyasztási élményét, a robot berakónak és a kamerás minőségellenőrző rendszernek köszönhetően pedig még higiénikusabb gyártási körülményeket tudunk biztosítani.

Az új szeletelő-csomagoló sorok az ipar 4.0 technológia támogatásával biztosítják az összes folyamatlépés automatizált, hatékony működését, visszacsatolást adnak a gyártási folyamatokról az üzemeltetés további fejlődése érdekében.


DE EZ NEM MINDEN!


A kisebb csomagolásainknak hála csökkenteni tudtuk a papír gyűjtőcsomagolásaink méretét, mennyiségét is. Ennek köszönhetően éves szinten 2022-ban mintegy 200 tonnával kevesebb papírt használtunk fel termékeink kartonjaihoz, ami a HERZ csomagolóanyagok csökkentésével 2023-ban további kb. 26 tonna papírmegtakarítást fog eredményezni.


Ezzel párhuzamosan nő a szállítási hatékonyságunk is, és kevesebb hulladék kerülhet a lerakókra. Végső célunk az, hogy 2025-re csak 100%-ig újrahasznosítható csomagolású szeletelt tálcás PICK és HERZ termékeket forgalmazzunk.Lépj szintet Te is a megújult, még szerethetőbb HERZ sonkákkal!


FENNTARTHATÓSÁGI POLITIKA