Herz Classic téliszalámi
A HERZ Téliszalámi fogalom a fogyasztók számára. Herz Ármin hajózási vállalkozó több, mint 130 éves eredeti receptje alapján. Egyedi fűszerezéssel, kiváló minőségű, válogatott alapanyagból, tradicionális bükkfán füstöléssel, hagyományos érleléssel készülve, újra a fogyasztóké a HERZ Téliszalámi. Egyedi ízében és illatában a fehér- és a szegfűbors dominál, amelyet kiegészít a bükkfafüst kellemes, nem összetéveszthető aromája. Illatát a fűszereken és a harmonikus füst ízen kívül a szürkésfehér nemespenész finom, lágy bódító aromája adja. Allergén összetevőt nem tartalmaz.
Kiszerelés
Termékelőnyök
- 157g sertéshús felhasználásával készült
- Bükkfán füstölt
- Nem tartalmaz allergén összetevőt
- Allergén információk
„Megkülönböztetésre, kiemelésre méltó érték, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével, minőségével a magyarság csúcsteljesítménye, amelyet külföldön és belföldön egyaránt a magyarság eredményeként, kiemelt értékként tartanak számon, védett természeti érték, kiváló nemzeti termék, amit a Hungarikum Bizottság hungarikummá minősít, és ami a törvény erejénél fogva hungarikum.”
(Részlet a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényből.)
A HERZ Classic Téliszalámit 2014-ben nyilvánította hungarikummá a Hungarikum Bizottság.
Büszkék vagyunk arra, hogy Herz Ármin több, mint 130 éves öröksége a mai napig kiemelkedő értéket és minőséget képvisel hazánkban és külföldön egyaránt.
HERZ CLASSIC TÉLISZALÁMI -
|
MITŐL EGYEDI ÉS KÜLÖNLEGES?
- 1888 óta Herz Ármin eredeti, változatlan receptúrája alapján, szalámimesterünk folyamatos felügyelete mellett állítjuk elő.
- Kizárólag erre a célra nevelt sertések legízletesebb húsrészeiből készítjük.
- A különleges eljárással feldolgozott minőségi húshoz egyedi, adalékanyagoktól mentes fűszereket keverünk.
- A Téliszalámi előállításának minden pontján ragaszkodunk az eredeti hagyományos 90 napig tartó érlelési technológiához.
- A szalámirudakat két évig szárított bükkfával két héten keresztül füstöljük, ami a tartósításon kívül kellemes ízt ad a Téliszaláminak.
- A hagyományos érlelés során nem használunk érést gyorsító adalékanyagokat.
- Az érési folyamatot különleges és eredeti penészflóra biztosítja, az érlelés végére a szalámi felületén kialakult nemespenész alapjaiban határozza meg a HERZ Téliszalámi összetéveszthetetlen aromáját és megjelenését.
- Egyedi ízében és illatában a fehér- és szegfűbors dominál, melyet kiegészít a bükkfa füstjének kellemes, valamint a nemespenész lágy, semmihez sem hasonlítható aromája.
MIÉRT A MAGYARSÁG CSÚCSTELJESÍTMÉNYE?
- A szintén hungarikummá nyilvánított PICK és Gyulai márkanevek után a HERZ márkanév a harmadik legismertebb húsipari márkanév hazánkban.
- A HERZ márka évről-évre elnyeri a MagyarBrands titulust. Ezt azoknak a magyar vonatkozású márkáknak ítélik oda, melyek a magyar márkák méltó képviselői hazánkon kívül is.
- Évről-évre bekerül a Superbrands-ek közé. „SuperBrands az a márka, amely a saját területén kitűnő hírnevet szerzett. A márkához kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható előnyöket nyújtanak, amelyeket a fogyasztók elvárnak és elismernek.”
- 2014-ben bekerült a Magyar Értéktárba, mint Kiemelkedő Nemzeti Érték, majd ugyanebben az évben a Hungarikum Bizottság hungarikummá nyilvánította.
Összetevők: Sertéshús, sertésszalonna, étkezési só, fűszerek, cukor, tartósítószer (E 250).
100 g késztermék előállításához 157 g sertéshúst használtak fel
Minőségét megőrzi: 90 nap
Szállítási és tárolási hőmérséklet: 20°C alatt
Tápérték adatok | Herz Classic téliszalámi |
Energia: | 2150 kJ/520 kcal |
Zsír: | 47 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 19 g |
Szénhidrát: | <0,5 g |
- amelyből cukrok: | <0,5 g |
Fehérje: | 24 g |
Só: | 4,2 g |
Napjainkban világszerte emelkedik azoknak az embereknek a száma, akik valamely élelmiszer alkotóra érzékenyek vagy ételválasztásuk során szeretnének elkerülni bizonyos összetevőket. Számukra különösen fontos, hogy az élelmiszerekben található allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokról egyértelmű tájékoztatást kapjanak.
Ezeknek az anyagoknak a nevét ki kell emelni olyan módon, amely azt egyértelműen elkülöníti a többi összetevőtől.
Alkalmazott allergén jelöléseink:
- A „laktózmentes” kifejezés azt jelenti, hogy a termék laktóztartalma kevesebb, mint 0,1 g/100 g vagy 0,1 g/100 ml.
- A „gluténmentes” kifejezés azt jelenti, hogy a termék gluténtartalma nem haladja meg a 20 mg/kg-ot.
- A „szója nélkül” kifejezés azt jelenti, hogy a termék összetevőként nem tartalmaz szóját, ugyanakkor szándékolatlan jelenléte nem zárható ki.
Ezen allergéneket termékeink összetevők szintjén nem tartalmazzák, de nem zárható ki teljesen szándékolatlan jelenlétük.
- Gluténmentes: Igen
- Csonthéjasmentes: Igen
- Tojásmentes: Igen
- Szójababmentes: Igen
- Tejmentes: Igen
- Zellermentes: Igen
- Földimogyoró-mentes: Igen
- Mustármentes: Igen
- Puhatestű mentes: Igen
- Rákfélementes: Igen
- Halmentes: Igen
- Csillagfürtmentes: Igen
- Szezámmagmentes: Igen
- Kéndioxidmentes: Igen
Rúd kiszerelés információk | Herz Classic téliszalámi |
Nettó tömeg | 350-400g g |
Minőségmegőrzési idő | 90 nap |
Áregység | db |
Gyűjtő | Karton |
Termékegység/Gyűjtő | 12 db |
Szállítási és tárolási hőmérséklet: 20°C alatt