Szendvics Séfek

WANDER.FOOD. WONDER: DÓRAIKLODI

Az egészségtudatosság híve vagyok, hiszen inzulinrezisztensként fokozottabban figyelek arra, hogy mit sütök-főzök, és milyen alapanyagból készítem az ételeket. Szeretem a vegyíteni az újdonságokat a régi, nagymama konyháját idéző ízekkel. Most már nem csak hobbim a gasztronómia, hanem a munkám is lett, így egyre több fórumon tudok segíteni az életmódváltóknak.

Remélem a receptjeimmel a Te hétköznapjaid is színesebbek és egészségesebbek lehetnek!

 

 

 

 

 

MINIMAL TEMPTATIONS: ÁGI

Imádok enni, ételeket készíteni pedig még ennél is jobban! Hogy mi kapcsol ki? Egy kiadós edzés utáni sütés-főzés, majd közös vacsora és borozás a barátokkal. Orvosként az egészségre is odafigyelek, de ez nálam egyáltalán nem unalmas ételeket jelent. Ha elkészíted a szendvicseimet, meglátod!

 

 

 

 

 

 

 

FERI, A FŐZELÉKES

Mindig is szerettem a konyhában lenni, gyakran kuktáskodtam édesanyám mellett, akinek köszönhetően a főzelékeket már gyerekként is szívesen láttam a tányéromon. A főzés szeretete követett a felnőtt korba is, majd 2013-ban jött a főzelékek újraértelmezésének az ötlete. A hagyományos sűrítési eljárásokat nélkülöző, újszerű, gyakran glutén- és laktózmentes zöldségételekre komoly kereslet mutatkozott. A szendvicsre is, mint egy új lehetőségre tekintek. Igyekszem tágítani a kategória értelmezését, hogy minél változatosabb receptek születhessenek. Különösen fontosnak tartom a textúrák sokféleségét: az ízes, krémes szószok, a roppanós zöldségek remek párosítást alkotnak egy ropogós baguettel, vagy sült hússal. A variációk pedig végtelenek és mindig a piac kínálatához igazíthatóak.