Hungarikum

„Megkülönböztetésre, kiemelésre méltó érték, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével, minőségével a magyarság csúcsteljesítménye, amelyet külföldön és belföldön egyaránt a magyarság eredményeként, kiemelt értékként tartanak számon, védett természeti érték, kiváló nemzeti termék, amit a Hungarikum Bizottság hungarikummá minősít, és ami a törvény erejénél fogva hungarikum.”
(Részlet a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényből.)

 

A HERZ Classic Téliszalámit 2014-ben nyilvánította hungarikummá a Hungarikum Bizottság. 
Büszkék vagyunk arra, hogy Herz Ármin közel 130 éves öröksége a mai napig kiemelkedő értéket és minőséget képvisel hazánkban és külföldön egyaránt.
 

HERZ Classic Téliszalámi - Herz Ármin eredeti receptje alapján készül

 

Mitől egyedi és különleges?

 

•     1888 óta Herz Ármin eredeti, változatlan receptúrája alapján,

       szalámimesterünk folyamatos felügyelete mellett állítjuk elő.

•     Kizárólag erre a célra nevelt sertések legízletesebb húsrészeiből

       készítjük.

 

•     A különleges eljárással feldolgozott minőségi húshoz egyedi,

      adalékanyagoktól mentes fűszereket keverünk.

 

•    A Téliszalámi előállításának minden pontján ragaszkodunk

      az eredeti hagyományos 90 napig tartó érlelési technológiához.


•    A szalámirudakat két évig szárított bükkfával két héten keresztül

      füstöljük, ami a tartósításon kívül  kellemes ízt ad
      a Téliszaláminak.


•    A hagyományos érlelés során nem használunk érést gyorsító

      adalékanyagokat.


•    Az érési folyamatot különleges és eredeti penészflóra biztosítja, az érlelés

      végére a szalámi felületén kialakult nemespenész alapjaiban

      határozza meg a HERZ Téliszalámi összetéveszthetetlen

      aromáját és megjelenését.


•    Egyedi ízében és illatában a fehér- és szegfűbors dominál,

      melyet kiegészít a bükkfa füstjének kellemes, valamint

      a nemespenész lágy, semmihez sem hasonlítható aromája.


 

 

Miért a magyarság csúcsteljesítménye?

 

•    A szintén hungarikummá nyilvánított PICK és Gyulai márkanevek

     után a HERZ márkanév a harmadik legismertebb húsipari

     márkanév hazánkban.


•    A HERZ márka évről-évre elnyeri a MagyarBrands titulust.

     Ezt azoknak a magyar vonatkozású márkáknak ítélik oda, melyek

     a magyar márkák méltó képviselői hazánkon kívül is.


•    Évről-évre bekerül a Superbrands-ek közé. „SuperBrands

      az a márka, amely a saját területén kitűnő hírnevet szerzett.

      A márkához kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható

      előnyöket nyújtanak, amelyeket a fogyasztók elvárnak és

      elismernek.”


•    2014-ben bekerült a Magyar Értéktárba, mint Kiemelkedő

      Nemzeti Érték, majd ugyanebben az évben a Hungarikum

      Bizottság hungarikummá nyilvánította.