Szendvics ajánló

Videórecept

Teljes kiőrlésű tortilla tekercs spenótos omlettel, sonkával

Hozzávalók 2 szendvicsre
  •  80 g HERZ Gála csemege sonka
  • 2 db 30 cm-es teljes kiőrlésű

tortilla lap

Omletthez:

  • 4db tojás
  • 2 marék bébispenót
  • jégsaláta ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek. olaj
Elkészítés:

Omlett elkészítése: A tojásokat egy tálba ütjük, és felverjük. Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a bébi-
spenótot, és addig sütjük, amíg összeesik. Ráöntjük a felvert tojást, majd kis lángon megsütjük az omlett mindkét oldalát. Amikor elkészült, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Szendvics összeállítása: A jégsalátát megmossuk, leveleit megszárítjuk. A tortilla lapot kiterítjük, rácsúsztatjuk az omlettet, befedjük a HERZ Gála csemege sonkaszeletekkel, erre kerül a jégsaláta. A lapot szorosan feltekerjük, majd tálaljuk.

Elkészítés:

Omlett elkészítése: A tojásokat egy tálba ütjük, és felverjük. Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a bébi-
spenótot, és addig sütjük, amíg összeesik. Ráöntjük a felvert tojást, majd kis lángon megsütjük az omlett mindkét oldalát. Amikor elkészült, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Szendvics összeállítása: A jégsalátát megmossuk, leveleit megszárítjuk. A tortilla lapot kiterítjük, rácsúsztatjuk az omlettet, befedjük a HERZ Gála csemege sonkaszeletekkel, erre kerül a jégsaláta. A lapot szorosan feltekerjük, majd tálaljuk.

Videórecept

Cukkinis gofriszendvics pirított gombával

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 90 g HERZ Gála csemege karaj
  • 100 g fehér csiperkegomba
  • 30 g edami sajt
  • retekcsíra ízlés szerint
  • 4ek olivaolaj
  • 1 db kisebb vöröshagyma

Gofri:

  • 1 db kisebb cukkini
  • 4 ek barna rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk gluténmentes sütőpor
  • csipet só, őrölt bors
  • 2 ek víz

 

Elkészítés:

Gofri elkészítése: Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit, a fokhagymát összezúzzuk. Egy tálban összekeverjük a sütőporos barna rizslisztet, a cukkinit, az olajat, vizet, sót, borsot, fokhagymát, majd hozzáadjuk a tojást, és csomómentesre keverjük. A masszát felmelegített gofrisütőbe öntjük, és addig sütjük, míg aranybarna lesz.

Pirított zöldségek elkészítése: A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk, és kevergetve megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és gombát.

Szendvics összeállítása: A gofrikat kettévágjuk, felszeleteljük a sajtot. Elkezdjük a rétegezést: először a HERZ Gála csemege karajszeletek kerülnek a gofrira, erre jön a sajt, a pirított hagymás gomba, végül a retekcsíra.

A szendvicset lezárjuk egy másik gofriszelettel, és még melegen tálaljuk.

Elkészítés:

Gofri elkészítése: Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit, a fokhagymát összezúzzuk. Egy tálban összekeverjük a sütőporos barna rizslisztet, a cukkinit, az olajat, vizet, sót, borsot, fokhagymát, majd hozzáadjuk a tojást, és csomómentesre keverjük. A masszát felmelegített gofrisütőbe öntjük, és addig sütjük, míg aranybarna lesz.

Pirított zöldségek elkészítése: A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk, és kevergetve megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és gombát.

Szendvics összeállítása: A gofrikat kettévágjuk, felszeleteljük a sajtot. Elkezdjük a rétegezést: először a HERZ Gála csemege karajszeletek kerülnek a gofrira, erre jön a sajt, a pirított hagymás gomba, végül a retekcsíra.

A szendvicset lezárjuk egy másik gofriszelettel, és még melegen tálaljuk.

Videórecept

Gorgonzolás-diós melegszendvics rozmaringos almával

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 90 g HERZ Gourmet Pannon sonka
  • 2 db rozscipó
  • 1 db savanykás alma
  • egy szál friss rozmaring
  • 2 ek vaj                      
  • 40 g gorgonzola sajt
  • egy marék pekándió
Elkészítés:

Rozscipókat félbevágjuk, a kimagozott almát felszeleteljük. Egy evőkanál vajat felmelegítünk serpenyőben, megpirítjuk benne a félbevágott cipók alját. Ezután konyhai törlőkendővel kicsit áttöröljük a serpenyőt, felolvasztjuk benne a maradék vajat. Beletesszük az almaszeleteket és a rozmaring felét. Közepes lángon időnként rázogatva addig sütjük, amíg az alma megpuhul, és egy kis színt kap.

Grill funkcióra kapcsoljuk a sütőt, a cipók aljára HERZ Gourmet Pannon sonka szeleteket helyezünk, megpakoljuk az almával, majd finoman rámorzsoljuk a gorgonzolát. Betesszük a megpakolt szendvicsaljakat a sütőbe, és addig sütjük, ameddig megolvad a sajt a tetejükön.

Ezalatt összetörjük a pekándiót, és serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kis tálkába öntve félresszük hűlni. Ameddig a szendvicsek egyik fele a sütőben van, a bagettek tetejét is megpirítjuk a serpenyőben egy kis vajon. Az elkészült szendvicseket pekándióval megszórjuk, és melegen fogyasztjuk.

Elkészítés:

Rozscipókat félbevágjuk, a kimagozott almát felszeleteljük. Egy evőkanál vajat felmelegítünk serpenyőben, megpirítjuk benne a félbevágott cipók alját. Ezután konyhai törlőkendővel kicsit áttöröljük a serpenyőt, felolvasztjuk benne a maradék vajat. Beletesszük az almaszeleteket és a rozmaring felét. Közepes lángon időnként rázogatva addig sütjük, amíg az alma megpuhul, és egy kis színt kap.

Grill funkcióra kapcsoljuk a sütőt, a cipók aljára HERZ Gourmet Pannon sonka szeleteket helyezünk, megpakoljuk az almával, majd finoman rámorzsoljuk a gorgonzolát. Betesszük a megpakolt szendvicsaljakat a sütőbe, és addig sütjük, ameddig megolvad a sajt a tetejükön.

Ezalatt összetörjük a pekándiót, és serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kis tálkába öntve félresszük hűlni. Ameddig a szendvicsek egyik fele a sütőben van, a bagettek tetejét is megpirítjuk a serpenyőben egy kis vajon. Az elkészült szendvicseket pekándióval megszórjuk, és melegen fogyasztjuk.

Videórecept

PADLIZSÁNKRÉM ÉS SONKA SZEZÁMMAGOS CSÁSZÁRZSEMLÉBEN

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 90 g HERZ  Gourmet Pannon sonka,
  • 2 db magos császárzsemle,
  • 4 ek natúr sajtkrém,
  • 20 g padlizsánkrém,
  • 1 csipet só,őrölt bors
  • 1 tk kakukkfű,
  • 1 fej kisebb római saláta,
  • 2 ek olívaolaj,
  • 8 db érett  koktélparadicsom
Elkészítés:

Kakukkfüvet felaprítjuk, a zsemléket félbevágjuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, zsemléket a kakukkfűvel együtt megpirítjuk benne. Miután kihűltek, megkenjük a felső oldalakat sajtkrémmel, az aljakat pedig vastagon padlizsánkrémmel. Rétegezünk rá salátát, koktélparadicsomot és a HERZ Gourmet Pannon sonkát. A szendvicset fedjük le a zsemle másik felével, majd fogyasszuk egészséggel!
 

Elkészítés:

Kakukkfüvet felaprítjuk, a zsemléket félbevágjuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, zsemléket a kakukkfűvel együtt megpirítjuk benne. Miután kihűltek, megkenjük a felső oldalakat sajtkrémmel, az aljakat pedig vastagon padlizsánkrémmel. Rétegezünk rá salátát, koktélparadicsomot és a HERZ Gourmet Pannon sonkát. A szendvicset fedjük le a zsemle másik felével, majd fogyasszuk egészséggel!
 

Videórecept

Édesköményes-currys szendvics mazsolával

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 90 g Herz  Gála sonka
  • 2 db ciabatta
  • 1 db kisebb édeskömény
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 szál kisebb sárgarépa
  • 4 ek light majonéz
  • 0,25 fej fejes káposzta
  • 1 kisebb cukkini
  • 20 g aranymazsola
  • 05 tk méz
  • 1 kk curry
  • 3 ek paradicsomlé
Elkészítés:

Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, a HERZ Gála sonkákat megpirítjuk rajta. Az édesköményt, répát és a káposztát vékonyra gyaluljuk, keverőtálba tesszük, összekeverjük a majonézzel, mézzel, curry-vel, paradicsomlével és a mazsolával, finoman sózzuk, majd tíz percre állni hagyjuk. A cukkinit vékony karikákra vágjuk.
A cibattákat félbevágjuk, rákanalazzuk a majonézes salátát. Cukkiniket gusztusosan ráhelyezzük, erre hajtogatjuk a sonkát, majd lefedjük.

Elkészítés:

Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, a HERZ Gála sonkákat megpirítjuk rajta. Az édesköményt, répát és a káposztát vékonyra gyaluljuk, keverőtálba tesszük, összekeverjük a majonézzel, mézzel, curry-vel, paradicsomlével és a mazsolával, finoman sózzuk, majd tíz percre állni hagyjuk. A cukkinit vékony karikákra vágjuk.
A cibattákat félbevágjuk, rákanalazzuk a majonézes salátát. Cukkiniket gusztusosan ráhelyezzük, erre hajtogatjuk a sonkát, majd lefedjük.

Videórecept

TORTILLA SONKÁVAL, CHILIS, PIRÍTOTT TOFUVAL

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 90 g HERZ Gála sült sonka,
  • 2 db teljes kiőrlésű tortilla lap,
  • 180 g káposztasaláta-mix (vagy csíkokra szelt sárgarépa, lila és fehér káposzta),
  • 100 g tofu,
  • 4 ek mogyoróvaj,
  • 1 ek rizsecet,
  • kevés friss gyömbér,
  • 2 ek szójaszósz,
  • 1 kk méz,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 db lime,
  • 1 db kisebb méretű, piros chili paprika,
  • 1 marék pirított, sós földimogyoró,
  • néhány csepp olaj a sütéshez
Elkészítés:

Megpucoljuk, lereszeljük a gyömbért. Mogyoróvajat, rizsecetet, szójaszószt, mézet, reszelt gyömbért befőttesüvegbe tesszük, ráfacsarjuk a lime levét, és alaposan összerázzuk. Ha sűrűnek találjuk, hígíthatjuk kevés vízzel. A salátakeveréket elkeverjük annyi szósszal, amennyit felvesz, vagy amennyire szaftosra szeretnénk készíteni a salátánkat. A maradék szószt tálalhatjuk a szendvicsek mellé mártogatni, de eltehetjük későbbre, tökéletes szósz egy újabb adag salátához is.


Tofut kockákra vágjuk, a chilit felkarikázzuk, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat felforrósítunk serpenyőben, beledobjuk a felszeletelt chilit és fokhagymát, rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott tofut is, majd kissé rápirítunk. A tortilla lapokra ízlés szerint pakolunk a salátából, erre kerül a HERZ Gála sült sonka, ráhalmozunk tofut, majd egy kevés pirított, sós földimogyoróval megszórjuk, végül feltekerjük.

Elkészítés:

Megpucoljuk, lereszeljük a gyömbért. Mogyoróvajat, rizsecetet, szójaszószt, mézet, reszelt gyömbért befőttesüvegbe tesszük, ráfacsarjuk a lime levét, és alaposan összerázzuk. Ha sűrűnek találjuk, hígíthatjuk kevés vízzel. A salátakeveréket elkeverjük annyi szósszal, amennyit felvesz, vagy amennyire szaftosra szeretnénk készíteni a salátánkat. A maradék szószt tálalhatjuk a szendvicsek mellé mártogatni, de eltehetjük későbbre, tökéletes szósz egy újabb adag salátához is.


Tofut kockákra vágjuk, a chilit felkarikázzuk, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat felforrósítunk serpenyőben, beledobjuk a felszeletelt chilit és fokhagymát, rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott tofut is, majd kissé rápirítunk. A tortilla lapokra ízlés szerint pakolunk a salátából, erre kerül a HERZ Gála sült sonka, ráhalmozunk tofut, majd egy kevés pirított, sós földimogyoróval megszórjuk, végül feltekerjük.

Videórecept

Tükörtojásos rösztiszendvics avokádókrémmel, szalámival

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 90g HERZ Vital csemege szalámi
  • 1 db chili paprika

Édesburgonya pogácsa hozzávalói:

  • 300g édesburgonya
  • 6 ek zabliszt/durumliszt
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 ek kókuszolaj
  • csipet só, bors
  • 2 db tojás

Avokádókrém hozzávalói:

  • 2db avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipet só, bors
  • 4 ek zöld pesto
  • 2 ek olivaolaj
Elkészítés:

Édesburgonyás pogácsa elkészítése: Az édesburgonyát és a hagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagyma levet ereszthet, ezért érdemes kicsit kinyomkodni. A két hozzávalót összeforgatjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, nedves kézzel tenyérnyi lapokat formázunk a masszából. Két evőkanál kókuszolajat hevítünk serpenyőben, kisütjük benne a burgonyás lapokat, majd papírszalvétára helyezve lecsepegtetjük róla az olajat.


Avokádókrém elkészítése: Az avokádókat megpucoljuk, félbevágjuk, kivesszük belőlük a magot. Tálba kanalazzuk a belsejét, villával összetörjük, sóval, borssal, fokhagymát megpucoljuk, belenyomjuk a tálkába, majd hozzáadjuk a zöld pestót. Szükség esetén egy kis olívaolajjal lazítjuk.


Szendvics összeállítása: A kisütött édesburgonyás pogácsára rakunk egy kis avokádókrémet, ráhajtogatunk néhány szelet HERZ Vital csemege szalámit, majd ismét következik egy pogácsa a feltétekkel, végül egy harmadik szelet pogácsával lezárjuk a szendvicset. Tükörtojással és vékony karikákra szeletelt chilivel koronázzuk.

Elkészítés:

Édesburgonyás pogácsa elkészítése: Az édesburgonyát és a hagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagyma levet ereszthet, ezért érdemes kicsit kinyomkodni. A két hozzávalót összeforgatjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, nedves kézzel tenyérnyi lapokat formázunk a masszából. Két evőkanál kókuszolajat hevítünk serpenyőben, kisütjük benne a burgonyás lapokat, majd papírszalvétára helyezve lecsepegtetjük róla az olajat.


Avokádókrém elkészítése: Az avokádókat megpucoljuk, félbevágjuk, kivesszük belőlük a magot. Tálba kanalazzuk a belsejét, villával összetörjük, sóval, borssal, fokhagymát megpucoljuk, belenyomjuk a tálkába, majd hozzáadjuk a zöld pestót. Szükség esetén egy kis olívaolajjal lazítjuk.


Szendvics összeállítása: A kisütött édesburgonyás pogácsára rakunk egy kis avokádókrémet, ráhajtogatunk néhány szelet HERZ Vital csemege szalámit, majd ismét következik egy pogácsa a feltétekkel, végül egy harmadik szelet pogácsával lezárjuk a szendvicset. Tükörtojással és vékony karikákra szeletelt chilivel koronázzuk.

Videórecept

Teljes kiőrlésű toast mozzarellával

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 90 g GMO mentes HERZ  Gála füstölt-főtt sonka,
  • 4 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér,
  • 1 doboz póréhagymás
  • vajkrém,
  • 1 db salátaszív,
  • 0,25 fej lila káposzta
  • 50 g kígyóuborka,
  • 2 db nagy mozzarella golyó,
  • 0,5 db citrom,
  • néhány csepp olívaolaj.

 

 

 

Elkészítés:

Salátát leveleire szedjük, kígyóuborkát vékony karikákra szeljük, avokádót megpucoljuk, felszeleteljük. A mozzarella golyókat felszeleteljük. A kenyereket megpirítjuk. Miután kihűltek, megkenjük póréhagymás vajkrémmel, majd külön rétegekben rátesszük a salátaleveleket, az avokádót, az uborkát, a GMO mentes HERZ Gála füstölt-főtt sonkát és a mozzarella szeleteket.


Lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, sóval, borssal, egy kevés citromlével ízesítjük. Olívaolajjal dresszinget készítünk, beleforgatjuk a csíkokra vágott lila káposztát, és a szendvicsre halmozzuk. Lefedjük, majd háromszög formájúra vágjuk a szendvicseket.

Elkészítés:

Salátát leveleire szedjük, kígyóuborkát vékony karikákra szeljük, avokádót megpucoljuk, felszeleteljük. A mozzarella golyókat felszeleteljük. A kenyereket megpirítjuk. Miután kihűltek, megkenjük póréhagymás vajkrémmel, majd külön rétegekben rátesszük a salátaleveleket, az avokádót, az uborkát, a GMO mentes HERZ Gála füstölt-főtt sonkát és a mozzarella szeleteket.


Lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, sóval, borssal, egy kevés citromlével ízesítjük. Olívaolajjal dresszinget készítünk, beleforgatjuk a csíkokra vágott lila káposztát, és a szendvicsre halmozzuk. Lefedjük, majd háromszög formájúra vágjuk a szendvicseket.

Videórecept

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 70 g HERZ Classic Téliszalámi
  • 2 db mákos bagel
  • Mizo natúr sajtkrém ízlés szerint
  • 1 fej bébi római saláta
  • 6 szelet bacon szalonna
  • 1 db lilahagyma
  • 1/4 fej fehér fejes káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 kis kanál torma
  • 1 kis kanál méz
Elkészítés:

A mákos bagel-t kettévágjuk. Mindkét felet megkenjük natúr sajtkrémmel. A káposztasalátát kikeverjük: a káposztát és a sárgarépát is vékony csíkokra vágjuk, majd elkeverjük a majonézes, tormás, mézes öntettel. Sózzuk, borsozzuk és folyamatosan kóstoljuk! A bacont és a hagymát érdemes előre elkészíteni. Ennek a módja a következő: a bacont közepes lángon, serpenyőben ropogósra pirítom, majd a megmaradt olajon megfonnyasztom a lilahagymát. Szinte karamellizálom. Ehhez 30-40 perc szükséges lassú tűzön. A szendvicsre először egy réteg káposztasaláta kerüljön, majd erre jön a levelekre szedett római saláta, végül a HERZ Classic téliszalámi, hangsúlyosan elrendezve. A ropogós bacont és végül a lilahagyma réteget is ízlés szerint elrendezzük a szendvicsben. Lezárjuk és azonnal fogyasztjuk. 

Elkészítés:

A mákos bagel-t kettévágjuk. Mindkét felet megkenjük natúr sajtkrémmel. A káposztasalátát kikeverjük: a káposztát és a sárgarépát is vékony csíkokra vágjuk, majd elkeverjük a majonézes, tormás, mézes öntettel. Sózzuk, borsozzuk és folyamatosan kóstoljuk! A bacont és a hagymát érdemes előre elkészíteni. Ennek a módja a következő: a bacont közepes lángon, serpenyőben ropogósra pirítom, majd a megmaradt olajon megfonnyasztom a lilahagymát. Szinte karamellizálom. Ehhez 30-40 perc szükséges lassú tűzön. A szendvicsre először egy réteg káposztasaláta kerüljön, majd erre jön a levelekre szedett római saláta, végül a HERZ Classic téliszalámi, hangsúlyosan elrendezve. A ropogós bacont és végül a lilahagyma réteget is ízlés szerint elrendezzük a szendvicsben. Lezárjuk és azonnal fogyasztjuk. 

Videórecept

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 100 g HERZ Gourmet Füstölt-Főtt sonka
  • 2 db A Príma Pék ciabatta
  • Mizo natúr vajkrém ízlés szerint
  • 100 g kéksajt / Mizo márványsajt
  • Avokádókrém (sima)
  • 1 doboz bébispenót
  • 8 db céklalevél
  • 1 db szeletelt paradicsom
  • 8 szelet peperoni
  • Só, frissen őrölt bors
Elkészítés:

A szendvics alapja a kettévágott ciabatta. Az alsó szeletet megkenjük a sajtkrémmel, a felsőt az avokádókrémmel. Erre rétegezzük majd a spenótleveleket, és erre kerül a morzsolt kéksajt és a 2-3 db kettéhajtott sonkaszelet. A Herz Gourmet Füstölt-Főtt sonkaszeleteket, a pepperóni -és paradicsomkarikákat a szendvicsre halmozzuk. Ráhelyezünk szendvicsenként 4 db céklalevelet. Ezt összesütjük, majd két háromszöge vágva tálaljuk. 

A vágási felületben a zöld szín és a sonka színe dominálna. Ízei kerekek és felismerhetőek. A sajtkrémtől, avokádótól, kéksajttól a szendvics nem száraz, fojtós. A meleg hatására az ízek szépen egésszé, kerekké állnak össze.

Elkészítés:

A szendvics alapja a kettévágott ciabatta. Az alsó szeletet megkenjük a sajtkrémmel, a felsőt az avokádókrémmel. Erre rétegezzük majd a spenótleveleket, és erre kerül a morzsolt kéksajt és a 2-3 db kettéhajtott sonkaszelet. A Herz Gourmet Füstölt-Főtt sonkaszeleteket, a pepperóni -és paradicsomkarikákat a szendvicsre halmozzuk. Ráhelyezünk szendvicsenként 4 db céklalevelet. Ezt összesütjük, majd két háromszöge vágva tálaljuk. 

A vágási felületben a zöld szín és a sonka színe dominálna. Ízei kerekek és felismerhetőek. A sajtkrémtől, avokádótól, kéksajttól a szendvics nem száraz, fojtós. A meleg hatására az ízek szépen egésszé, kerekké állnak össze.

Videórecept

Utazni jó. Utazni úgy a legjobb, ha van nálunk szendvics, amit magunk készítünk. Mi, magyarok már akkor elkezdünk enni, amikor a vonat éppen csak elindult.

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 45 g HERZ Classic Budapest csemege szalámi
  • 2 db teljes kiőrlésű tönköly bagett
  • Mizo natúr sajtkrém ízlés szerint
  • 10 g szárított paradicsom
  • 4 teáskanál méz
  • 2 kávéskanál mustár
  • Egy kis olívaolaj
  • 2 marékrukkola
  • 2 db kaliforniai paprika
  • Egy kis olívaolaj a paprikák alá
Elkészítés:

Az alapunk egy teljes kiőrlésű tönköly bagett, amit megkenünk szárított paradicsommal kikevert natúr sajtkrémmel. Erre jön egy édeskés, mézes-mustáros olívaolajos öntettel összeforgatott rukkola réteg, ami kompenzálja a paradicsom savasságát. Ezt egy réteg HERZ Classic Budapest csemege szalámi követi. Erre grillezett, sült kaliforniai paprika kerül, majd lezárjuk.

Elkészítés:

Az alapunk egy teljes kiőrlésű tönköly bagett, amit megkenünk szárított paradicsommal kikevert natúr sajtkrémmel. Erre jön egy édeskés, mézes-mustáros olívaolajos öntettel összeforgatott rukkola réteg, ami kompenzálja a paradicsom savasságát. Ezt egy réteg HERZ Classic Budapest csemege szalámi követi. Erre grillezett, sült kaliforniai paprika kerül, majd lezárjuk.

Videórecept

Sonkás-sajtos quesadilla paradicsomsalsával!

Hozzávalók 2 szendvicsre

• 2 db 30 cm-es kukoricatortilla lap
• Mizo natúr vajkrém ízlés szerint
• 50 g trappista sajt
• 80 g Herz Gourmet Füstölt-Főtt sonka

 

 

• 2 evőkanál paradicsom salsa 
• 6 szelet jalapeno paprika
• 1 db szeletelt avokádó
• Füstölt pirospaprika, só, frissen őrölt bors, fokhagyma

Elkészítés:

A vajkrémmel kenjük meg a tortilla lapokat, majd fektessük rá a szeletelt trappista sajtot és a Herz Gourmet Füstölt-Főtt sonka szeleteket.
Ha nincs készen vásárolt paradicsom salsánk, akkor mossunk meg 4-5 paradicsomot, magozzuk ki őket és vágjuk fel apró kockákra. Vágjunk fel nagyon apróra egy kis fej lilahagymát, majd keverjük hozzá a paradicsomhoz. Sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá 1 lime levét. Eredetileg korianderrel ízesítik, de a sima petrezselyem is megteszi, ha nem szeretjük a koriander ízét.
A salsából kenjünk a sonka szeletekre két jó nagy kanállal, majd mehet rá egy kevés szeletelt avokádó és jalapeno paprika. 

Ezután hajtsuk félbe a lapokat, és süssük így fél percig, majd a másik oldalra fordítva még egy fél percig csíkos grill serpenyőn!
Tálalhatjuk avokádó szeletekkel, vagy guacamole-val, háromszög alakban szeletelve.

 

 

Elkészítés:

A vajkrémmel kenjük meg a tortilla lapokat, majd fektessük rá a szeletelt trappista sajtot és a Herz Gourmet Füstölt-Főtt sonka szeleteket.
Ha nincs készen vásárolt paradicsom salsánk, akkor mossunk meg 4-5 paradicsomot, magozzuk ki őket és vágjuk fel apró kockákra. Vágjunk fel nagyon apróra egy kis fej lilahagymát, majd keverjük hozzá a paradicsomhoz. Sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá 1 lime levét. Eredetileg korianderrel ízesítik, de a sima petrezselyem is megteszi, ha nem szeretjük a koriander ízét.
A salsából kenjünk a sonka szeletekre két jó nagy kanállal, majd mehet rá egy kevés szeletelt avokádó és jalapeno paprika. 

Ezután hajtsuk félbe a lapokat, és süssük így fél percig, majd a másik oldalra fordítva még egy fél percig csíkos grill serpenyőn!
Tálalhatjuk avokádó szeletekkel, vagy guacamole-val, háromszög alakban szeletelve.

 

 

Videórecept

Szalámis, buggyantott tojásos szendvics.

Hozzávalók 2 szendvicsre

• 70 g Herz Classic Téliszalámi
• 16 szál zöld spárga
• 2 db tojás
• 2 szelet rozskenyér

• 2 evőkanál ecet (a buggyantott tojáshoz)
• 10 g vaj

• pici olívaolaj a spárga pirításhoz, só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A spárgák fás végeit levágjuk és kettévágjuk a spárgasípokat. Olívaolajon megpirítjuk őket, majd félretesszük. Kis edényben vizet forralunk. A tojást óvatosan egy csészébe ütjük. Amint felforrt a víz, kis lángra vesszük és1 evőkanál ecetet adunk hozzá. Egy kanállal örvényt képzünk a vízben, és belecsúsztatjuk a tojást a csészéből. 2,5 perc múlva kész a buggyantott tojásunk. Óvatosan kikanalazzuk a vízből, majd leitatjuk. A szendvicset úgy állítjuk össze, hogy a rozskenyeret egy kicsit serpenyőben megpirítjuk, megkenjük a vajjal, majd ráhalmozzuk a Herz Classic Téliszalámit fodrosan. Elhelyezzük rajta a spárga szeleteket, majd a buggyantott tojást. Sózzuk és frissen őrölt borsot tekerünk rá. Ha a tojást egy kicsit bevágjuk, akkor a sárgája bevonja a spárga szeleteket. Langyosan tálaljuk és azonnal, frissen fogyasszuk!

Elkészítés:

A spárgák fás végeit levágjuk és kettévágjuk a spárgasípokat. Olívaolajon megpirítjuk őket, majd félretesszük. Kis edényben vizet forralunk. A tojást óvatosan egy csészébe ütjük. Amint felforrt a víz, kis lángra vesszük és1 evőkanál ecetet adunk hozzá. Egy kanállal örvényt képzünk a vízben, és belecsúsztatjuk a tojást a csészéből. 2,5 perc múlva kész a buggyantott tojásunk. Óvatosan kikanalazzuk a vízből, majd leitatjuk. A szendvicset úgy állítjuk össze, hogy a rozskenyeret egy kicsit serpenyőben megpirítjuk, megkenjük a vajjal, majd ráhalmozzuk a Herz Classic Téliszalámit fodrosan. Elhelyezzük rajta a spárga szeleteket, majd a buggyantott tojást. Sózzuk és frissen őrölt borsot tekerünk rá. Ha a tojást egy kicsit bevágjuk, akkor a sárgája bevonja a spárga szeleteket. Langyosan tálaljuk és azonnal, frissen fogyasszuk!

Videórecept

Ha valami nagyot és ütőset szeretnél (18+) készíteni magadnak vagy a barátoknak akkor, erre az alaklomra elhozta neked Chef Zolee a Herz Twistert.

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 1 db barna rozs cipó
  • 1 db cukkini
  • 1 csomag Herz Téliszalámi
  • színes mini paprikák
  • galambbegy saláta
  • ementáli sajt
  • vajkrém vagy sajtkrém
  • pár darab koktélparadicsom
Elkészítés:

Fogj egy éles kenyérvágó kést és vágd el a cipó héját sátorlap szerűre! Ebből a kúpból vágj még egy szeletet, ez lesz a szendvicsed tölcsére és kenyere egyben. Ebből a palástból formázz tölcsért! Vágd fel a paradicsomot, cukkínit, paprikákat és minden legyen kéznél a vajkrémmel és sajttal együtt!

Rád és a fantáziádra bízom a formákat, de ha tetszik, amit én csináltam akkor ellesheted az én verziómat is. Kend meg a vajkrémmel a kenyérpalást belsejét majd hajtsd össze a palástot! Ebbe a tölcsérbe kell belepakolnod, - mint egy „gyrosba“ - a felhalmozott finomságokat. Ha gondolod, még közéjük is rakhatsz egy kis sajtkrémet. Mehet bele a szalámi, saláta, sajt, sajtkrém, paprika, cukkíni és már kész is vagy. Vigyázz felnőtt adag lesz, gyerekek és fogyókúrázók elől elzárva tartandó. :)

Elkészítés:

Fogj egy éles kenyérvágó kést és vágd el a cipó héját sátorlap szerűre! Ebből a kúpból vágj még egy szeletet, ez lesz a szendvicsed tölcsére és kenyere egyben. Ebből a palástból formázz tölcsért! Vágd fel a paradicsomot, cukkínit, paprikákat és minden legyen kéznél a vajkrémmel és sajttal együtt!

Rád és a fantáziádra bízom a formákat, de ha tetszik, amit én csináltam akkor ellesheted az én verziómat is. Kend meg a vajkrémmel a kenyérpalást belsejét majd hajtsd össze a palástot! Ebbe a tölcsérbe kell belepakolnod, - mint egy „gyrosba“ - a felhalmozott finomságokat. Ha gondolod, még közéjük is rakhatsz egy kis sajtkrémet. Mehet bele a szalámi, saláta, sajt, sajtkrém, paprika, cukkíni és már kész is vagy. Vigyázz felnőtt adag lesz, gyerekek és fogyókúrázók elől elzárva tartandó. :)

Videórecept

A perec egy nagyon frappáns péksütemény és nem is gondolnál rá, hogy szendvicset készíts belőle! Nem baj, mert Chef Zolee gondolt rá helyetted is.

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 35 g Herz csemege vastagkolbász
  • 1 db bajor perec
  • 10 dkg majonéz
  • 1 csomag bébi spenót
  • 5 dkg sajt
  • 4-5 db koktél paradicsom
  • pogácsaszaggató
Elkészítés:

Az előkészületeket kezdd a majonézzel! A fele majonézt egy magas falú edényben és a spenót egy részével turmixold össze. A vastagkolbász szeleteket egymásra rakva és a pogácsa szaggatót erősen rányomva vágj korongokat. Már csak a paradicsom és a sajt felvágása van hátra, a paradicsomot kis karikákra a sajtot pedig kockákra vágd!

A perecet egy kenyérvágó késsel vízszintesen vágd végig és jöhet a szendvics összerakása. A spenótos és a sima majonézt változatosan kend fel a perecre, ez ad egy kis lehetőséget a zöld és fehér játékára. A HERZ csemege vastagkolbászt, amiből kivágtad a korongokat, kicsit összenyomkodva tedd fel a perecre, jöhet a sajt a paradicsom és a spenótlevelek és a végén a vastagkolbász korongok. Ha gondolod, még ide-oda díszítéskén tehetsz egy-két majonéz pöttyöt és kész.

Elkészítés:

Az előkészületeket kezdd a majonézzel! A fele majonézt egy magas falú edényben és a spenót egy részével turmixold össze. A vastagkolbász szeleteket egymásra rakva és a pogácsa szaggatót erősen rányomva vágj korongokat. Már csak a paradicsom és a sajt felvágása van hátra, a paradicsomot kis karikákra a sajtot pedig kockákra vágd!

A perecet egy kenyérvágó késsel vízszintesen vágd végig és jöhet a szendvics összerakása. A spenótos és a sima majonézt változatosan kend fel a perecre, ez ad egy kis lehetőséget a zöld és fehér játékára. A HERZ csemege vastagkolbászt, amiből kivágtad a korongokat, kicsit összenyomkodva tedd fel a perecre, jöhet a sajt a paradicsom és a spenótlevelek és a végén a vastagkolbász korongok. Ha gondolod, még ide-oda díszítéskén tehetsz egy-két majonéz pöttyöt és kész.

Videórecept

Ha lusta vagy meleg szendvicset csinálni, de imádod az olvadt sajt ízét akkor itt egy tipp Chef Zolee-tól!

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • sajtszósz
  • 1 db rusztikus fél bagett
  • 2 közepes vastagságú Herz Gourmet sonka szelet
  • ropogós sült hagymadarabok ízlés szerint (előre elkészített)
  • salátakeverék
Elkészítés:

Hevíts fel egy bordás serpenyőt és rakd rá a két szelet sonkát. 1-2 percig hagyd, utána pirítsd meg a másik oldalát is. Ezután tedd fel a sajtszószt melegedni, amíg melegszik vágd fel a sonkát, rusztikus, szélesebb csíkokra vagy formákra. Fogd a bagettet, vágd be csak háromnegyedig.

A bevágott bagetteket hajtsd ki és önts egy kis sajtszószt rá, majd szórd meg a pirított hagyma felével, rakd bele a a sonkát és a salátát, aztán megint sajtszósz, majd a végén a maradék pirított hagyma és kész. Ezt a szendvicset csak disznó módon lehet enni, úgy, hogy a füleden is folyik a sajtszósz, ne törődj vele, ezért imádjuk és ettől igazán finom.

Elkészítés:

Hevíts fel egy bordás serpenyőt és rakd rá a két szelet sonkát. 1-2 percig hagyd, utána pirítsd meg a másik oldalát is. Ezután tedd fel a sajtszószt melegedni, amíg melegszik vágd fel a sonkát, rusztikus, szélesebb csíkokra vagy formákra. Fogd a bagettet, vágd be csak háromnegyedig.

A bevágott bagetteket hajtsd ki és önts egy kis sajtszószt rá, majd szórd meg a pirított hagyma felével, rakd bele a a sonkát és a salátát, aztán megint sajtszósz, majd a végén a maradék pirított hagyma és kész. Ezt a szendvicset csak disznó módon lehet enni, úgy, hogy a füleden is folyik a sajtszósz, ne törődj vele, ezért imádjuk és ettől igazán finom.

Videórecept

Íme, egy Téliszalámis burger Chef Zolee-tól, ami simán kenterbe veri a hagyományos hamburgereket. Látványban sem utolsó, az ízéről nem is beszélve, a haverjaid tuti imádni fogják!

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 35 g Herz Téliszalámi
  • 1 db csemege uborka (5-8 cm)
  • 1 ek majonéz
  • 30 g vörös cheddar sajt
  • ízlés szerint galamb saláta
  • 1 tk szezám olaj
  • 1 ek (kész vagy házi) sajt szósz
  • 1 db magos pogácsa 
Elkészítés:

A Téliszalámi szeleteket csíkozd fel először hosszában, majd keresztben. Tudtad, hogy ha így teszel, akkor még intenzívebb lesz a szalámi által nyújtott íz élmény? A csemege uborkát vágd zsülienre, majd keverd össze a szezámolajjal és a szalámi csíkokkal. 

Reszeld finomra a cheddar sajtot, langyosítsd fel a a sajtszószt. Most következik a burger összeállítása. A félbevágott magos pogácsa alját kend meg majonézzel, jól rakd meg salátával, erre halmozd fel a szalámis-uborkás kombót, na és persze a pogácsa tetejét.

Elkészítés:

A Téliszalámi szeleteket csíkozd fel először hosszában, majd keresztben. Tudtad, hogy ha így teszel, akkor még intenzívebb lesz a szalámi által nyújtott íz élmény? A csemege uborkát vágd zsülienre, majd keverd össze a szezámolajjal és a szalámi csíkokkal. 

Reszeld finomra a cheddar sajtot, langyosítsd fel a a sajtszószt. Most következik a burger összeállítása. A félbevágott magos pogácsa alját kend meg majonézzel, jól rakd meg salátával, erre halmozd fel a szalámis-uborkás kombót, na és persze a pogácsa tetejét.

Videórecept

Ha szereted a nagyi piskóta tekercsét, akkor ezzel sem lesz gond! Chef Zolee megcsinálta neked a szendvicsek, rock and roll-ját!

Hozzávalók 4 szendvicsre
  • 1 kg kenyér
  • 2 csomag Herz Gála füstölt főtt sonka
  • 1 csomag szeletelt sajt
  • 1 csomag bébi spenót
  • vajkrém
  • pirított sózott kesudió
  • sajtszósz
Elkészítés:

Érdekes kezdés, de ezen múlik minden. Fogd meg a kenyeret, de most nem keresztbe, hanem a vízszintesen, hosszába szeleteled fel. Először vágd le a kenyér teljes alsó felületét, ami lényegében csak egy héj, aztán a következő szeletet, ez lesz a „piskótatésztánk“ a roládhoz. Fogd ezt az óriási szelet kenyeret és vágd körbe a héját. Terítsd átlátszó fóliát egy vágódeszkára két rétegben. Erre a rakd a HERZ Gála sonka szeleteket, hogy fedésben legyenek egymással, majd kend meg vajkrémmel az óriás kenyér, szelet mindkét oldalát! Az egészet fektesd a sonkákra. A kenyered, kívülről is megkent felére a fólián lévő sonkák szépen ráragadnak. A belső megkent felére tedd a bébi spenótot, arra a maradék HERZ Gála sonkát és a sajtot. Most jön a neheze!
 

Fogd a fóliát és a rajta lévő kenyeret, sonkát és kezd el szorosan feltekerni, ügyelve arra, hogy szépen egyenletesen felvegye a rolád formát! Amikor feltekerted még 3-szor tekerd körbe a roládot, hogy az feszesen, szorosan bevonja mindenhol, mint a szalámit a héja. Fél óra után egy nagy kenyérvágó késsel kb. 2-3 centis szeletekre szeld fel, a roládodat. A sajtszószt addig öntsd ki egy tálkába az apróra tört kesudióval együtt. A vendégeid választása hogy a szendvics roládokat belemártják egy kis sajtszószba és esetleg megszórják kesudióval is. Biztos lehetsz benne, hogy a gasztro élmény és a jókedv nem marad el!

A házi vajkrém receptje:

  • 10 dkg friss kecskesajt
  • 10dkg vaj

A vaj felét olvaszd meg, ha kész, vedd le a tűzről és add hozzá a másik felét is. A friss kecskesajtot tedd egy keverőtálba és botmixerrel törd össze.  A kecskesajthoz lassan kezd hozzáadni az olvasztott vajat, folyamatos botmixelés mellett és kész is.

Ha viszont nincs időd az alapanyagokkal pepecselni, próbáld ki a szendvicset MIZO termékekkel!

Elkészítés:

Érdekes kezdés, de ezen múlik minden. Fogd meg a kenyeret, de most nem keresztbe, hanem a vízszintesen, hosszába szeleteled fel. Először vágd le a kenyér teljes alsó felületét, ami lényegében csak egy héj, aztán a következő szeletet, ez lesz a „piskótatésztánk“ a roládhoz. Fogd ezt az óriási szelet kenyeret és vágd körbe a héját. Terítsd átlátszó fóliát egy vágódeszkára két rétegben. Erre a rakd a HERZ Gála sonka szeleteket, hogy fedésben legyenek egymással, majd kend meg vajkrémmel az óriás kenyér, szelet mindkét oldalát! Az egészet fektesd a sonkákra. A kenyered, kívülről is megkent felére a fólián lévő sonkák szépen ráragadnak. A belső megkent felére tedd a bébi spenótot, arra a maradék HERZ Gála sonkát és a sajtot. Most jön a neheze!
 

Fogd a fóliát és a rajta lévő kenyeret, sonkát és kezd el szorosan feltekerni, ügyelve arra, hogy szépen egyenletesen felvegye a rolád formát! Amikor feltekerted még 3-szor tekerd körbe a roládot, hogy az feszesen, szorosan bevonja mindenhol, mint a szalámit a héja. Fél óra után egy nagy kenyérvágó késsel kb. 2-3 centis szeletekre szeld fel, a roládodat. A sajtszószt addig öntsd ki egy tálkába az apróra tört kesudióval együtt. A vendégeid választása hogy a szendvics roládokat belemártják egy kis sajtszószba és esetleg megszórják kesudióval is. Biztos lehetsz benne, hogy a gasztro élmény és a jókedv nem marad el!

A házi vajkrém receptje:

  • 10 dkg friss kecskesajt
  • 10dkg vaj

A vaj felét olvaszd meg, ha kész, vedd le a tűzről és add hozzá a másik felét is. A friss kecskesajtot tedd egy keverőtálba és botmixerrel törd össze.  A kecskesajthoz lassan kezd hozzáadni az olvasztott vajat, folyamatos botmixelés mellett és kész is.

Ha viszont nincs időd az alapanyagokkal pepecselni, próbáld ki a szendvicset MIZO termékekkel!

Videórecept

Ki ne szeretné a ham and eggs –et? Ahogy a tojás lágy sárgája ráfolyik a sonkára és a puha kenyérre, az egész egy gasztronómiai íz bombaként a szádban detonál. Chef Zolee mindezt szendvicsbe csomagolja neked. Figyelj!

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 1 db fürjtojás
  • 1 db császárzsemle
  • 2 szelet Herz Gála sült sonka
  • sajtkrém
  • egy kis saláta (én a rukkolát ajánlom)
  • egy csipet sima vagy füstölt piros paprika
Elkészítés:

Fogd a császárzsömlét és vágd félbe. A tetejét egyszer keresztbe, majd a gerezdek mentén egy kicsit nyisd meg belülről kifelé! A zsemlét kend meg vajkrémmel és tedd rá a salátát! A HERZ Gála sonka szeleteket vágd gyufaszál méretűre. Halmozd fel a zsemlén lévő salátára, mint egy fészket! Fogd a fürjtojást és egy csepp olajon süsd meg tükörtojásnak! Ne legyen túl meleg a serpenyő, nehogy letapadjon. Ha kész a tojás tedd a sonka fészekre és szórd meg egy kis paprikával és „ready to go“ a Herz and eggs.

Tipp: a fürj tojás héja nem olyan, mint a tyúktojásé ezért érdemes úgy feltörni, hogy tompa végét felfelé tartva megtörjük egy kanállal. A tetejét lecsípve, mint egy pohárból, öntsd bele a tojást a serpenyőbe.

Elkészítés:

Fogd a császárzsömlét és vágd félbe. A tetejét egyszer keresztbe, majd a gerezdek mentén egy kicsit nyisd meg belülről kifelé! A zsemlét kend meg vajkrémmel és tedd rá a salátát! A HERZ Gála sonka szeleteket vágd gyufaszál méretűre. Halmozd fel a zsemlén lévő salátára, mint egy fészket! Fogd a fürjtojást és egy csepp olajon süsd meg tükörtojásnak! Ne legyen túl meleg a serpenyő, nehogy letapadjon. Ha kész a tojás tedd a sonka fészekre és szórd meg egy kis paprikával és „ready to go“ a Herz and eggs.

Tipp: a fürj tojás héja nem olyan, mint a tyúktojásé ezért érdemes úgy feltörni, hogy tompa végét felfelé tartva megtörjük egy kanállal. A tetejét lecsípve, mint egy pohárból, öntsd bele a tojást a serpenyőbe.