Szendvics ajánló

Videórecept

Ha lusta vagy meleg szendvicset csinálni, de imádod az olvadt sajt ízét akkor itt egy tipp Chef Zolee-tól!

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • sajtszósz
  • 1 db rusztikus fél bagett
  • 2 közepes vastagságú Herz Gourmet sonka szelet
  • ropogós sült hagymadarabok ízlés szerint (előre elkészített)
  • salátakeverék
Elkészítés:

Hevíts fel egy bordás serpenyőt és rakd rá a két szelet sonkát. 1-2 percig hagyd, utána pirítsd meg a másik oldalát is. Ezután tedd fel a sajtszószt melegedni, amíg melegszik vágd fel a sonkát, rusztikus, szélesebb csíkokra vagy formákra. Fogd a bagettet, vágd be csak háromnegyedig.

A bevágott bagetteket hajtsd ki és önts egy kis sajtszószt rá, majd szórd meg a pirított hagyma felével, rakd bele a a sonkát és a salátát, aztán megint sajtszósz, majd a végén a maradék pirított hagyma és kész. Ezt a szendvicset csak disznó módon lehet enni, úgy, hogy a füleden is folyik a sajtszósz, ne törődj vele, ezért imádjuk és ettől igazán finom.

Elkészítés:

Hevíts fel egy bordás serpenyőt és rakd rá a két szelet sonkát. 1-2 percig hagyd, utána pirítsd meg a másik oldalát is. Ezután tedd fel a sajtszószt melegedni, amíg melegszik vágd fel a sonkát, rusztikus, szélesebb csíkokra vagy formákra. Fogd a bagettet, vágd be csak háromnegyedig.

A bevágott bagetteket hajtsd ki és önts egy kis sajtszószt rá, majd szórd meg a pirított hagyma felével, rakd bele a a sonkát és a salátát, aztán megint sajtszósz, majd a végén a maradék pirított hagyma és kész. Ezt a szendvicset csak disznó módon lehet enni, úgy, hogy a füleden is folyik a sajtszósz, ne törődj vele, ezért imádjuk és ettől igazán finom.

Videórecept

A perec egy nagyon frappáns péksütemény és nem is gondolnál rá, hogy szendvicset készíts belőle! Nem baj, mert Chef Zolee gondolt rá helyetted is.

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 35 g Herz csemege vastagkolbász
  • 1 db bajor perec
  • 10 dkg majonéz
  • 1 csomag bébi spenót
  • 5 dkg sajt
  • 4-5 db koktél paradicsom
  • pogácsaszaggató
Elkészítés:

Az előkészületeket kezdd a majonézzel! A fele majonézt egy magas falú edényben és a spenót egy részével turmixold össze. A vastagkolbász szeleteket egymásra rakva és a pogácsa szaggatót erősen rányomva vágj korongokat. Már csak a paradicsom és a sajt felvágása van hátra, a paradicsomot kis karikákra a sajtot pedig kockákra vágd!

A perecet egy kenyérvágó késsel vízszintesen vágd végig és jöhet a szendvics összerakása. A spenótos és a sima majonézt változatosan kend fel a perecre, ez ad egy kis lehetőséget a zöld és fehér játékára. A HERZ csemege vastagkolbászt, amiből kivágtad a korongokat, kicsit összenyomkodva tedd fel a perecre, jöhet a sajt a paradicsom és a spenótlevelek és a végén a vastagkolbász korongok. Ha gondolod, még ide-oda díszítéskén tehetsz egy-két majonéz pöttyöt és kész.

Elkészítés:

Az előkészületeket kezdd a majonézzel! A fele majonézt egy magas falú edényben és a spenót egy részével turmixold össze. A vastagkolbász szeleteket egymásra rakva és a pogácsa szaggatót erősen rányomva vágj korongokat. Már csak a paradicsom és a sajt felvágása van hátra, a paradicsomot kis karikákra a sajtot pedig kockákra vágd!

A perecet egy kenyérvágó késsel vízszintesen vágd végig és jöhet a szendvics összerakása. A spenótos és a sima majonézt változatosan kend fel a perecre, ez ad egy kis lehetőséget a zöld és fehér játékára. A HERZ csemege vastagkolbászt, amiből kivágtad a korongokat, kicsit összenyomkodva tedd fel a perecre, jöhet a sajt a paradicsom és a spenótlevelek és a végén a vastagkolbász korongok. Ha gondolod, még ide-oda díszítéskén tehetsz egy-két majonéz pöttyöt és kész.

Videórecept

Ha szereted a nagyi piskóta tekercsét, akkor ezzel sem lesz gond! Chef Zolee megcsinálta neked a szendvicsek, rock and roll-ját!

Hozzávalók 4 szendvicsre
  • 1 kg kenyér
  • 2 csomag Herz Vital füstölt főtt sonka
  • 1 csomag szeletelt sajt
  • 1 csomag bébi spenót
  • vajkrém
  • pirított sózott kesudió
  • sajtszósz
Elkészítés:

Érdekes kezdés, de ezen múlik minden. Fogd meg a kenyeret, de most nem keresztbe, hanem a vízszintesen, hosszába szeleteled fel. Először vágd le a kenyér teljes alsó felületét, ami lényegében csak egy héj, aztán a következő szeletet, ez lesz a „piskótatésztánk“ a roládhoz. Fogd ezt az óriási szelet kenyeret és vágd körbe a héját. Terítsd átlátszó fóliát egy vágódeszkára két rétegben. Erre a rakd a HERZ Vital sonka szeleteket, hogy fedésben legyenek egymással, majd kend meg vajkrémmel az óriás kenyér, szelet mindkét oldalát! Az egészet fektesd a sonkákra. A kenyered, kívülről is megkent felére a fólián lévő sonkák szépen ráragadnak. A belső megkent felére tedd a bébi spenótot, arra a maradék HERZ Vital sonkát és a sajtot. Most jön a neheze!
 

Fogd a fóliát és a rajta lévő kenyeret, sonkát és kezd el szorosan feltekerni, ügyelve arra, hogy szépen egyenletesen felvegye a rolád formát! Amikor feltekerted még 3-szor tekerd körbe a roládot, hogy az feszesen, szorosan bevonja mindenhol, mint a szalámit a héja. Fél óra után egy nagy kenyérvágó késsel kb. 2-3 centis szeletekre szeld fel, a roládodat. A sajtszószt addig öntsd ki egy tálkába az apróra tört kesudióval együtt. A vendégeid választása hogy a szendvics roládokat belemártják egy kis sajtszószba és esetleg megszórják kesudióval is. Biztos lehetsz benne, hogy a gasztro élmény és a jókedv nem marad el!

A házi vajkrém receptje:

  • 10 dkg friss kecskesajt
  • 10dkg vaj

A vaj felét olvaszd meg, ha kész, vedd le a tűzről és add hozzá a másik felét is. A friss kecskesajtot tedd egy keverőtálba és botmixerrel törd össze.  A kecskesajthoz lassan kezd hozzáadni az olvasztott vajat, folyamatos botmixelés mellett és kész is.

Ha viszont nincs időd az alapanyagokkal pepecselni, próbáld ki a szendvicset MIZO termékekkel!

Elkészítés:

Érdekes kezdés, de ezen múlik minden. Fogd meg a kenyeret, de most nem keresztbe, hanem a vízszintesen, hosszába szeleteled fel. Először vágd le a kenyér teljes alsó felületét, ami lényegében csak egy héj, aztán a következő szeletet, ez lesz a „piskótatésztánk“ a roládhoz. Fogd ezt az óriási szelet kenyeret és vágd körbe a héját. Terítsd átlátszó fóliát egy vágódeszkára két rétegben. Erre a rakd a HERZ Vital sonka szeleteket, hogy fedésben legyenek egymással, majd kend meg vajkrémmel az óriás kenyér, szelet mindkét oldalát! Az egészet fektesd a sonkákra. A kenyered, kívülről is megkent felére a fólián lévő sonkák szépen ráragadnak. A belső megkent felére tedd a bébi spenótot, arra a maradék HERZ Vital sonkát és a sajtot. Most jön a neheze!
 

Fogd a fóliát és a rajta lévő kenyeret, sonkát és kezd el szorosan feltekerni, ügyelve arra, hogy szépen egyenletesen felvegye a rolád formát! Amikor feltekerted még 3-szor tekerd körbe a roládot, hogy az feszesen, szorosan bevonja mindenhol, mint a szalámit a héja. Fél óra után egy nagy kenyérvágó késsel kb. 2-3 centis szeletekre szeld fel, a roládodat. A sajtszószt addig öntsd ki egy tálkába az apróra tört kesudióval együtt. A vendégeid választása hogy a szendvics roládokat belemártják egy kis sajtszószba és esetleg megszórják kesudióval is. Biztos lehetsz benne, hogy a gasztro élmény és a jókedv nem marad el!

A házi vajkrém receptje:

  • 10 dkg friss kecskesajt
  • 10dkg vaj

A vaj felét olvaszd meg, ha kész, vedd le a tűzről és add hozzá a másik felét is. A friss kecskesajtot tedd egy keverőtálba és botmixerrel törd össze.  A kecskesajthoz lassan kezd hozzáadni az olvasztott vajat, folyamatos botmixelés mellett és kész is.

Ha viszont nincs időd az alapanyagokkal pepecselni, próbáld ki a szendvicset MIZO termékekkel!

Videórecept

Íme, egy Téliszalámis burger Chef Zolee-tól, ami simán kenterbe veri a hagyományos hamburgereket. Látványban sem utolsó, az ízéről nem is beszélve, a haverjaid tuti imádni fogják!

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 35 g Herz Téliszalámi
  • 1 db csemege uborka (5-8 cm)
  • 1 ek majonéz
  • 30 g vörös cheddar sajt
  • ízlés szerint galamb saláta
  • 1 tk szezám olaj
  • 1 ek (kész vagy házi) sajt szósz
  • 1 db magos pogácsa 
Elkészítés:

A Téliszalámi szeleteket csíkozd fel először hosszában, majd keresztben. Tudtad, hogy ha így teszel, akkor még intenzívebb lesz a szalámi által nyújtott íz élmény? A csemege uborkát vágd zsülienre, majd keverd össze a szezámolajjal és a szalámi csíkokkal. 

Reszeld finomra a cheddar sajtot, langyosítsd fel a a sajtszószt. Most következik a burger összeállítása. A félbevágott magos pogácsa alját kend meg majonézzel, jól rakd meg salátával, erre halmozd fel a szalámis-uborkás kombót, na és persze a pogácsa tetejét.

Elkészítés:

A Téliszalámi szeleteket csíkozd fel először hosszában, majd keresztben. Tudtad, hogy ha így teszel, akkor még intenzívebb lesz a szalámi által nyújtott íz élmény? A csemege uborkát vágd zsülienre, majd keverd össze a szezámolajjal és a szalámi csíkokkal. 

Reszeld finomra a cheddar sajtot, langyosítsd fel a a sajtszószt. Most következik a burger összeállítása. A félbevágott magos pogácsa alját kend meg majonézzel, jól rakd meg salátával, erre halmozd fel a szalámis-uborkás kombót, na és persze a pogácsa tetejét.

Videórecept

Ha valami nagyot és ütőset szeretnél (18+) készíteni magadnak vagy a barátoknak akkor, erre az alaklomra elhozta neked Chef Zolee a Herz Twistert.

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 1 db barna rozs cipó
  • 1 db cukkini
  • 1 csomag Herz Téliszalámi
  • színes mini paprikák
  • galambbegy saláta
  • ementáli sajt
  • vajkrém vagy sajtkrém
  • pár darab koktélparadicsom
Elkészítés:

Fogj egy éles kenyérvágó kést és vágd el a cipó héját sátorlap szerűre! Ebből a kúpból vágj még egy szeletet, ez lesz a szendvicsed tölcsére és kenyere egyben. Ebből a palástból formázz tölcsért! Vágd fel a paradicsomot, cukkínit, paprikákat és minden legyen kéznél a vajkrémmel és sajttal együtt!

Rád és a fantáziádra bízom a formákat, de ha tetszik, amit én csináltam akkor ellesheted az én verziómat is. Kend meg a vajkrémmel a kenyérpalást belsejét majd hajtsd össze a palástot! Ebbe a tölcsérbe kell belepakolnod, - mint egy „gyrosba“ - a felhalmozott finomságokat. Ha gondolod, még közéjük is rakhatsz egy kis sajtkrémet. Mehet bele a szalámi, saláta, sajt, sajtkrém, paprika, cukkíni és már kész is vagy. Vigyázz felnőtt adag lesz, gyerekek és fogyókúrázók elől elzárva tartandó. :)

Elkészítés:

Fogj egy éles kenyérvágó kést és vágd el a cipó héját sátorlap szerűre! Ebből a kúpból vágj még egy szeletet, ez lesz a szendvicsed tölcsére és kenyere egyben. Ebből a palástból formázz tölcsért! Vágd fel a paradicsomot, cukkínit, paprikákat és minden legyen kéznél a vajkrémmel és sajttal együtt!

Rád és a fantáziádra bízom a formákat, de ha tetszik, amit én csináltam akkor ellesheted az én verziómat is. Kend meg a vajkrémmel a kenyérpalást belsejét majd hajtsd össze a palástot! Ebbe a tölcsérbe kell belepakolnod, - mint egy „gyrosba“ - a felhalmozott finomságokat. Ha gondolod, még közéjük is rakhatsz egy kis sajtkrémet. Mehet bele a szalámi, saláta, sajt, sajtkrém, paprika, cukkíni és már kész is vagy. Vigyázz felnőtt adag lesz, gyerekek és fogyókúrázók elől elzárva tartandó. :)

Videórecept

Ki ne szeretné a ham and eggs –et? Ahogy a tojás lágy sárgája ráfolyik a sonkára és a puha kenyérre, az egész egy gasztronómiai íz bombaként a szádban detonál. Chef Zolee mindezt szendvicsbe csomagolja neked. Figyelj!

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 1 db fürjtojás
  • 1 db császárzsemle
  • 2 szelet Herz Gála sült sonka
  • sajtkrém
  • egy kis saláta (én a rukkolát ajánlom)
  • egy csipet sima vagy füstölt piros paprika
Elkészítés:

Fogd a császárzsömlét és vágd félbe. A tetejét egyszer keresztbe, majd a gerezdek mentén egy kicsit nyisd meg belülről kifelé! A zsemlét kend meg vajkrémmel és tedd rá a salátát! A HERZ Gála sonka szeleteket vágd gyufaszál méretűre. Halmozd fel a zsemlén lévő salátára, mint egy fészket! Fogd a fürjtojást és egy csepp olajon süsd meg tükörtojásnak! Ne legyen túl meleg a serpenyő, nehogy letapadjon. Ha kész a tojás tedd a sonka fészekre és szórd meg egy kis paprikával és „ready to go“ a Herz and eggs.

Tipp: a fürj tojás héja nem olyan, mint a tyúktojásé ezért érdemes úgy feltörni, hogy tompa végét felfelé tartva megtörjük egy kanállal. A tetejét lecsípve, mint egy pohárból, öntsd bele a tojást a serpenyőbe.

Elkészítés:

Fogd a császárzsömlét és vágd félbe. A tetejét egyszer keresztbe, majd a gerezdek mentén egy kicsit nyisd meg belülről kifelé! A zsemlét kend meg vajkrémmel és tedd rá a salátát! A HERZ Gála sonka szeleteket vágd gyufaszál méretűre. Halmozd fel a zsemlén lévő salátára, mint egy fészket! Fogd a fürjtojást és egy csepp olajon süsd meg tükörtojásnak! Ne legyen túl meleg a serpenyő, nehogy letapadjon. Ha kész a tojás tedd a sonka fészekre és szórd meg egy kis paprikával és „ready to go“ a Herz and eggs.

Tipp: a fürj tojás héja nem olyan, mint a tyúktojásé ezért érdemes úgy feltörni, hogy tompa végét felfelé tartva megtörjük egy kanállal. A tetejét lecsípve, mint egy pohárból, öntsd bele a tojást a serpenyőbe.