Szendvics ajánló

Videórecept

Grillezett zöldségekkel és sajttal, kolbász chips-szel!

Hozzávalók 2 szendvicsre

• 2 ciabatta vagy rusztikus baguett
• 100 g grillezhető sajt
• 3 db kaliforniai paprika
• 1 db kis cukkini

• 1 kis fej lilahagyma
• 140 g Herz paprikás vastagkolbász
• a zöldségek sütéséhez olívaolaj, só, frissen őrölt bors, ízlés szerint kakukkfű, bazsalikom

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A zöldségeket készíthetjük sütőben, ebben az esetben szeleteljük fel őket (hagymát és cukkinit karikákra, paprikát szeletekre), forgassuk össze őket 1-2 kanál olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helezzük. Süssük 30-40 percig, vagy míg meg nem pirulnak, közben egyszer forgassuk meg, majd halmozzuk őket egy edénybe. 
Amint kivettük a zöldségeket a sütőből, tegyük a Herz paprikás vastagkolbász szeleteket szintén egy sütőpapírral bélelt sütőlapra és süssük őket 5-10 percig a forró sütőben, így ropogósak lesznek! Ha emeletes sütővel rendelkezünk, akkor akár egszerre is elkészíthetjük a kettőt!
Amíg a kolbászok sülnek, a csomagoláson szereplő instrukciók szerint süssük meg serpenyőben a grillsajt szeleteket. 
A ciabattát vágjuk ketté és kevés olívaolajon pirítsuk meg a vágott felüket.
Következhet a rétegezés: zöldségek, sajt, majd a kolbász chips kerül a szendvicsbe!

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A zöldségeket készíthetjük sütőben, ebben az esetben szeleteljük fel őket (hagymát és cukkinit karikákra, paprikát szeletekre), forgassuk össze őket 1-2 kanál olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helezzük. Süssük 30-40 percig, vagy míg meg nem pirulnak, közben egyszer forgassuk meg, majd halmozzuk őket egy edénybe. 
Amint kivettük a zöldségeket a sütőből, tegyük a Herz paprikás vastagkolbász szeleteket szintén egy sütőpapírral bélelt sütőlapra és süssük őket 5-10 percig a forró sütőben, így ropogósak lesznek! Ha emeletes sütővel rendelkezünk, akkor akár egszerre is elkészíthetjük a kettőt!
Amíg a kolbászok sülnek, a csomagoláson szereplő instrukciók szerint süssük meg serpenyőben a grillsajt szeleteket. 
A ciabattát vágjuk ketté és kevés olívaolajon pirítsuk meg a vágott felüket.
Következhet a rétegezés: zöldségek, sajt, majd a kolbász chips kerül a szendvicsbe!

Videórecept

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 50 g HERZ Csemege paprikás vastagkolbász
  • 1 db téglalap alakú caibatta
  • Mizo laktózmentes natúr vajkrém ízlés szerint
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 1 db piros kalifornai paprika
  • 8 szelet jalapeno paprika
  • Mizo mozzarella szeletek
Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A ciabattát kettévágjuk, és megkenjük krémsajttal. Ezután jönnek lapjával a mozzarella és a Herz Csemege paprikás vastagkolbász szeletek, majd egy réteg szeletelt kaliforniai paprika. Megint egy réteg szeletelt Herz Csemege paprikás vastagkolbász, majd legvégül a cheddar sajt. Mielőtt betoljuk a sütőbe 10 percre, megszórjuk a jalapeno szeletekkel. Melegen tálaljuk!  

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A ciabattát kettévágjuk, és megkenjük krémsajttal. Ezután jönnek lapjával a mozzarella és a Herz Csemege paprikás vastagkolbász szeletek, majd egy réteg szeletelt kaliforniai paprika. Megint egy réteg szeletelt Herz Csemege paprikás vastagkolbász, majd legvégül a cheddar sajt. Mielőtt betoljuk a sütőbe 10 percre, megszórjuk a jalapeno szeletekkel. Melegen tálaljuk!  

Videórecept

Hozzávalók 2 szendvicsre
  • 4 db Herz Gourmet chilis virsli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 100 g bacon szalonna
  • 3 evőkanák fokhagymás mustár
  • 2 wellness baguett
  • 4 db csemege uborka
  • 100g Cheddar sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 8 szelet jalapeno paprika vagy friss chili
  • Egy kis napraforgó olaj a hagyma alá
  • Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:

A cheddar sajtot lereszeljük és a főző-tejszínnel addig hevítjük, amíg közepesen sűrű szószt kapunk. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a bacont vékony csíkokra vágjuk, majd olajon lesütjük egy nagyobb serpenyőben. Addig amíg sül a baguettek közepét kivágjuk, megkenjük mustárral, és a cheddar szósszal. A hagymás-baconös tölteléket a kikapart bagettekben elosztjuk. A Herz Gourmet chilis-virsliket az előbb grill serpenyőben közepes lángon olaj nélkül megsütjük. Amíg sülnek, a csemege uborkát és a csípős paprikát felkarikázzuk, és a szendvicsre pakoljuk. Az elkészült grillezett Herz Gourmet chilis-virsliket a szendvicsekbe helyezzük, és megszórjuk a maradék sajttal.

Elkészítés:

A cheddar sajtot lereszeljük és a főző-tejszínnel addig hevítjük, amíg közepesen sűrű szószt kapunk. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a bacont vékony csíkokra vágjuk, majd olajon lesütjük egy nagyobb serpenyőben. Addig amíg sül a baguettek közepét kivágjuk, megkenjük mustárral, és a cheddar szósszal. A hagymás-baconös tölteléket a kikapart bagettekben elosztjuk. A Herz Gourmet chilis-virsliket az előbb grill serpenyőben közepes lángon olaj nélkül megsütjük. Amíg sülnek, a csemege uborkát és a csípős paprikát felkarikázzuk, és a szendvicsre pakoljuk. Az elkészült grillezett Herz Gourmet chilis-virsliket a szendvicsekbe helyezzük, és megszórjuk a maradék sajttal.

Videórecept

Ez egy egyszerűen elkészíthető szendvics a mindennapokra, egy olyan csavarral, amit már megszokhattál Chef Zolee-tól!

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 1 db magos császárzsemle
  • pár szem fekete olíva
  • vaj, sajtkrém
  • 35 g Herz Classic pároskolbász
  • 3 szelet vörös cheddar sajt
Elkészítés:

Vedd ki a hűtőből a HERZ Classic szeletelt pároskolbászt és a cheddar sajtot, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. A zsemlét ne vágd át, hanem formálj csigaalakot belőle. Bal kézzel tartsd stabilan a zsemlét (balkezeseknek pont fordítva) a jobb kézben lévő késsel pedig vágd vízszintesen a tetejénél befelé. Fordíts rajta és indulj el lefelé. 

Fűrészelő mozdulatokkal vágj és fordíts, vágj és fordíts. Így haladsz egy csigavonal mentén egészen az aljáig. Az eredmény egy körkörösen bevágott zsemle. Ezután vágd a sajtot szeletekre és tépkedj össze tetszés szerint. Kend meg a zsemlét vajjal és a csigavonalba pakold be a kolbászokat és a sajtot. A legjobb, ha fedik egymást, de kilógnak a zsemléből.  Jöhet rá a felszeletelt fekete olíva és kész is a Bábel tornyod. Már csak arra kel figyelned, hogy mindeközben a konyhában ne alakuljon ki zűrzavar.

Elkészítés:

Vedd ki a hűtőből a HERZ Classic szeletelt pároskolbászt és a cheddar sajtot, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. A zsemlét ne vágd át, hanem formálj csigaalakot belőle. Bal kézzel tartsd stabilan a zsemlét (balkezeseknek pont fordítva) a jobb kézben lévő késsel pedig vágd vízszintesen a tetejénél befelé. Fordíts rajta és indulj el lefelé. 

Fűrészelő mozdulatokkal vágj és fordíts, vágj és fordíts. Így haladsz egy csigavonal mentén egészen az aljáig. Az eredmény egy körkörösen bevágott zsemle. Ezután vágd a sajtot szeletekre és tépkedj össze tetszés szerint. Kend meg a zsemlét vajjal és a csigavonalba pakold be a kolbászokat és a sajtot. A legjobb, ha fedik egymást, de kilógnak a zsemléből.  Jöhet rá a felszeletelt fekete olíva és kész is a Bábel tornyod. Már csak arra kel figyelned, hogy mindeközben a konyhában ne alakuljon ki zűrzavar.

Videórecept

Aki szereti, a paprikás szalámit annak a ropogós bacon szalonnával sem gyűlik meg a baja, és ez a kombo egy megunhatatlan tandem. Ezért csinált Neked Chef Zolee ebből egy masszív csatahajót. Ezzel az arzenállal tuti megnyered a csatát az éhség ellen. Csak arra kell figyelni, hogy iktass be egy fitness napot is a héten.

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 1 csomag HERZ Classic Budapest paprikás szalámi
  • 1 csomag HERZ bacon
  • 1 db rozscipó
  • 1 db savanyított babi chili paprika
  • 1 db retek
  • tetszés szerint sajt
  • saláta
  • vaj, sajtkrém
Elkészítés:

Fogj egy serpenyőt és nagy lángon, olaj és zsír nélkül tedd bele az előre felszeletelt bacont, süsd ropogósra, majd tedd félre. Állítsd élére a kerek cipódat, és úgy vágj bele, hogy követed a kenyér karimájának az ívét. Az első szeletet félreteszed (hiszen az csak héj) a másodikat és harmadikat megtartod, mert ezekből a szép szinte félköríves szeletekből készül el a csatahajód.

Fogd a nagyobb szeletet kend meg vajjal, majd halmozd rá a salátát. Utána fogd a sajtot és a kenyér szélességéhez igazítva vágj téglalapokat belőle! Ezekre rakj rá két két szelet HERZ Classic Budapest paprikás szalámit, majd lazán tekerd fel őket és csinálj 5-6 ilyen rollt, majd szépen egymás mellé pakold a hajódra (alsó kenyérszelet) a rakományt, mint az ágyúcsöveket. Ha ezzel megvagy, akkor ezekbe a hengerekbe beledugod a négyfelé vágott retek gerezdeket (ha a retken rajtahagysz egy kis zöldet sokkal mutatósabb lesz). 

A maradék résbe meg mehet a chili paprika és a rollok tetejére a bacon. A baconnek is adj, egy kis formát tekerd össze vagy próbálj hullámokat csinálni belőle. Utolsó műveletként kend meg a második kisebb szelet kenyeret és helyezd az egész tetejére. Az eredmény garantált, kapsz egy mindent elsöprő íz bombát. Paprikás, szalonnás, sajtos, és pikáns, mi más kéne még.

Elkészítés:

Fogj egy serpenyőt és nagy lángon, olaj és zsír nélkül tedd bele az előre felszeletelt bacont, süsd ropogósra, majd tedd félre. Állítsd élére a kerek cipódat, és úgy vágj bele, hogy követed a kenyér karimájának az ívét. Az első szeletet félreteszed (hiszen az csak héj) a másodikat és harmadikat megtartod, mert ezekből a szép szinte félköríves szeletekből készül el a csatahajód.

Fogd a nagyobb szeletet kend meg vajjal, majd halmozd rá a salátát. Utána fogd a sajtot és a kenyér szélességéhez igazítva vágj téglalapokat belőle! Ezekre rakj rá két két szelet HERZ Classic Budapest paprikás szalámit, majd lazán tekerd fel őket és csinálj 5-6 ilyen rollt, majd szépen egymás mellé pakold a hajódra (alsó kenyérszelet) a rakományt, mint az ágyúcsöveket. Ha ezzel megvagy, akkor ezekbe a hengerekbe beledugod a négyfelé vágott retek gerezdeket (ha a retken rajtahagysz egy kis zöldet sokkal mutatósabb lesz). 

A maradék résbe meg mehet a chili paprika és a rollok tetejére a bacon. A baconnek is adj, egy kis formát tekerd össze vagy próbálj hullámokat csinálni belőle. Utolsó műveletként kend meg a második kisebb szelet kenyeret és helyezd az egész tetejére. Az eredmény garantált, kapsz egy mindent elsöprő íz bombát. Paprikás, szalonnás, sajtos, és pikáns, mi más kéne még.

Videórecept

Ha igazán éhes vagy és nem akarod túl bonyolítani a dolgot, akkor a legjobb választás Chef Zolee hústornya! Szigorúan csak haladóknak, mert ez egy méretes cucc.

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 1db magos kerek vagy szögletes barna mini cipó
  • 1 csomag Herz csípős vastagkolbász
  • rukkola saláta
  • vaj
  • sajtkrém
  • snidling
  • reszelt sajt
Elkészítés:

Először vágd fel a snidlinget apróra és keverd össze a reszelt sajttal! Fogd meg a cipót és vágd 3 részre, mert ez egy emeletes szendvics lesz és szükséged lesz mind a három szeletre. Kend meg az alját vajjal és rakj rá 5 szelet vastag kolbászt, úgy ahogy a dobókockán van az 5 db pötty! Kezd a középsővel! Fogj egy kanalat és tegyél a középsőre fél kanál sajtkrémet, majd egy másik kanállal szórd meg az egészet, a snidling-reszelt sajt keverékkel és a végén jöhet pár levél rukkola.

Még egy réteg HERZ csípős vastagkolbász, sajtkrém, snidling mix és rukkola. Összesen 3 réteget csinálj. Ha kész fogd meg a cipó középső részét és mindkét oldalát kend meg sajtkrémmel. Tedd rá a 3 réteg kolbász tetejére, majd még három réteg a kolbászból, a már ismert módon. Kész a tornyod már csak a teteje hiányzik. Kend meg a fedőt vajjal és tedd rá a hústoronyra. Fhuuuu... ezzel megvolnánk. A nagyobb feladat az, hogy meg is kell enni. Itt, majd latba kell vetned minden óriáshamburger evő fortélyodat, de ha elég éhes vagy, menni fog!

Elkészítés:

Először vágd fel a snidlinget apróra és keverd össze a reszelt sajttal! Fogd meg a cipót és vágd 3 részre, mert ez egy emeletes szendvics lesz és szükséged lesz mind a három szeletre. Kend meg az alját vajjal és rakj rá 5 szelet vastag kolbászt, úgy ahogy a dobókockán van az 5 db pötty! Kezd a középsővel! Fogj egy kanalat és tegyél a középsőre fél kanál sajtkrémet, majd egy másik kanállal szórd meg az egészet, a snidling-reszelt sajt keverékkel és a végén jöhet pár levél rukkola.

Még egy réteg HERZ csípős vastagkolbász, sajtkrém, snidling mix és rukkola. Összesen 3 réteget csinálj. Ha kész fogd meg a cipó középső részét és mindkét oldalát kend meg sajtkrémmel. Tedd rá a 3 réteg kolbász tetejére, majd még három réteg a kolbászból, a már ismert módon. Kész a tornyod már csak a teteje hiányzik. Kend meg a fedőt vajjal és tedd rá a hústoronyra. Fhuuuu... ezzel megvolnánk. A nagyobb feladat az, hogy meg is kell enni. Itt, majd latba kell vetned minden óriáshamburger evő fortélyodat, de ha elég éhes vagy, menni fog!