Szendvics ajánló

A tavasz hírnöke
Gluténmentes brokkolipogácsa snidlinges túrókrémmel
Hozzávalók 2 szendvicsre- 90 g HERZ Gála sonka
- friss snidling
- csipet só, bors
- 6 db koktélparadicsom
- rukkola ízlés szerint
- 100g laktózmentes túró
- 2 ek laktózmentes tejföl
Hozzávalók a brokkolipogácsához:
- 200g brokkolifej
- 50g rizsliszt
- csipet só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 1db tojás
Brokkolipogácsa elkészítése: A brokkolit rózsákra szedjük, megfőzzük, leszűrjük, és turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tojást, rizslisztet, sót, borsot, majd összekeverjük, és állni hagyjuk tíz-tizenöt percig. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a pépből korongokat formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Túrókrém elkészítése: A krémhez egy tálban villával összetörjük a túrót, és hozzáadjuk a tejfölt. Felszeleteljük a snidlinget, hozzáadjuk a túróhoz. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
Szendvics összeállítása: A brokkolipogácsát túrókrémmel megkenjük, ráhajtogatjuk a HERZ Gála sonkát, ráhelyezzük a sült koktélparadicsomokat, megszórjuk snidlinggel, és lezárjuk egy másik brokkolipogácsával.
Brokkolipogácsa elkészítése: A brokkolit rózsákra szedjük, megfőzzük, leszűrjük, és turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tojást, rizslisztet, sót, borsot, majd összekeverjük, és állni hagyjuk tíz-tizenöt percig. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a pépből korongokat formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Túrókrém elkészítése: A krémhez egy tálban villával összetörjük a túrót, és hozzáadjuk a tejfölt. Felszeleteljük a snidlinget, hozzáadjuk a túróhoz. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
Szendvics összeállítása: A brokkolipogácsát túrókrémmel megkenjük, ráhajtogatjuk a HERZ Gála sonkát, ráhelyezzük a sült koktélparadicsomokat, megszórjuk snidlinggel, és lezárjuk egy másik brokkolipogácsával.

Barbie is ezt enné
Céklás tojáskrémmel töltött szendvics
Hozzávalók 2 szendvicsre- 100 g HERZ Gála sonka
- 2 db sokmagos buci
- 100 g laktózmentes szeletelt trappista sajt
- ízlés szerint reszelt lila káposzta, vagy retekcsíra
Hozzávalók a tojáskrémhez:
- 2 db tojás
- 1 db cékla
- 175 g laktózmentes tejföl
- 1tk mustár
- egy csipet frissen őrölt bors
- egy csipet só
- 1 ek majonéz
Tojáskrém elkészítése: A tojásokat megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, majd aprítóba tesszük. A céklát meghámozzuk, négy részre vágjuk, megfőzzük, és a tejföllel, mustárral, majonézzel az aprítógépbe tesszük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, kenhető krémmé dolgozzuk.
Szendvics elkészítése: A bucikat kettévágjuk, megkenjük a céklás krémmel, ráhelyezünk sajtot, a HERZ Gála sonkaszeleteket és csírákat is. Ízlésesen tálaljuk.
Tojáskrém elkészítése: A tojásokat megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, majd aprítóba tesszük. A céklát meghámozzuk, négy részre vágjuk, megfőzzük, és a tejföllel, mustárral, majonézzel az aprítógépbe tesszük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, kenhető krémmé dolgozzuk.
Szendvics elkészítése: A bucikat kettévágjuk, megkenjük a céklás krémmel, ráhelyezünk sajtot, a HERZ Gála sonkaszeleteket és csírákat is. Ízlésesen tálaljuk.

Nyári bujaság
Sonkás uzsonna sült körtével, Árvácskával
Hozzávalók 2 szendvicsre- 90 g HERZ Gála sült sonka,
- 2 szelet gluténmentes magvas kenyér,
- 150 g mascarpone,
- 1 db körte,
- 1 tk vaníliaaroma vagy egy vaníliarúd magja,
- 1 ek olívaolaj,
- díszítéshez ehető virágok: ibolya vagy árvácska
A körtét vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőbe téve egy kis olívaolajon aranybarnára sütjük. A mascarponét összekeverjük a vaníliával.
Fontos tudni, hogy minél több ideig keverjük a krémet, annál lágyabb lesz. Kenyereket megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a HERZ Gála sült sonkát és a sült körtét. Ehető virágokkal díszítjük.
A körtét vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőbe téve egy kis olívaolajon aranybarnára sütjük. A mascarponét összekeverjük a vaníliával.
Fontos tudni, hogy minél több ideig keverjük a krémet, annál lágyabb lesz. Kenyereket megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a HERZ Gála sült sonkát és a sült körtét. Ehető virágokkal díszítjük.

A sonka diadala
Kecskesajtos-articsókás szendvics céklahummusszal
Hozzávalók 2 szendvicsre- 100 g HERZ Gála sonka
- 4 szelet kalács
- 1 kisebb gerezd fokhagyma
- 150 g főtt konzerv csicseriborsó
- 1 tk tahini
- 025 db citrom leve
- 3 ek olívaolaj
- 50 g cékla
- 1 db endívia
- 100 g olajban eltett articsókaszív
- 100 g kecskesajt
- csipet só frissen őrölt bors
Az endíviát leveleire szedjük, a céklát megpucoljuk, megfőzzük, és leszűrjük. A kihűlt céklát felszeleteljük, és konyhai aprítóba tesszük. Ráborítjuk a csicseriborsót, beletesszük a fokhagymát. Ráfacsarjuk a citromlevet, olajat, hozzáadjuk a tahinit, és ízlés szerint sózzuk, majd krémesre pürésítjük.
A kalácsok egy-egy oldalát kevés olajon megpirítjuk. Megkenjük őket hummusszal. Két szeletre endívia kerül, és a negyedelt articsókaszívet is rátesszük.
Ráhajtogatjuk a HERZ Gála sonkát, majd a tetejére kecskesajtot morzsolunk. A félretett két szelet kaláccsal lezárjuk a szendvicset.
Az endíviát leveleire szedjük, a céklát megpucoljuk, megfőzzük, és leszűrjük. A kihűlt céklát felszeleteljük, és konyhai aprítóba tesszük. Ráborítjuk a csicseriborsót, beletesszük a fokhagymát. Ráfacsarjuk a citromlevet, olajat, hozzáadjuk a tahinit, és ízlés szerint sózzuk, majd krémesre pürésítjük.
A kalácsok egy-egy oldalát kevés olajon megpirítjuk. Megkenjük őket hummusszal. Két szeletre endívia kerül, és a negyedelt articsókaszívet is rátesszük.
Ráhajtogatjuk a HERZ Gála sonkát, majd a tetejére kecskesajtot morzsolunk. A félretett két szelet kaláccsal lezárjuk a szendvicset.

A nap színei
Karajos szendvics mangóval és curry-s majonézzel
Hozzávalók 2 szendvicsre- 90 g HERZ Gála sült karaj
- 1 db nagy wellness bagett
- 6 ek majonéz
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db mangó
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g cheddar sajt
- 1 fej jégsaláta
- 1 db lila hagyma
- fél kígyóuborka
- 1 kk curry por
A majonézt a curry porral és a zúzott fokhagymával kikeverjük, az uborkát felkarikázzuk. A jégsalátát darabokra tépkedjük, mert így jobban mutat, és a széle sem barnul meg olyan gyorsan. A kaliforniai paprikát és a lila hagymát csíkokra szeljük, a mangót meghámozzuk, felszeleteljük.
A bagettet félbevágjuk, és mindkét oldalát megkenjük curry-s majonézzel, majd rétegekben rápakoljuk a hozzávalókat. Először a HERZ Gála sült karajt tesszük rá. Cheddar sajtot felszeleteljük, rátesszük a karajra, erre kerül a kaliforniai paprika, a mangó, a jégsaláta, a kígyóuborka és a lila hagyma. A bagett másik felével zárjuk a szendvicset. Ebédre és uzsonnára is remek választás. Könnyű szállíthatósága miatt a piknikek ideális sztárja.
A majonézt a curry porral és a zúzott fokhagymával kikeverjük, az uborkát felkarikázzuk. A jégsalátát darabokra tépkedjük, mert így jobban mutat, és a széle sem barnul meg olyan gyorsan. A kaliforniai paprikát és a lila hagymát csíkokra szeljük, a mangót meghámozzuk, felszeleteljük.
A bagettet félbevágjuk, és mindkét oldalát megkenjük curry-s majonézzel, majd rétegekben rápakoljuk a hozzávalókat. Először a HERZ Gála sült karajt tesszük rá. Cheddar sajtot felszeleteljük, rátesszük a karajra, erre kerül a kaliforniai paprika, a mangó, a jégsaláta, a kígyóuborka és a lila hagyma. A bagett másik felével zárjuk a szendvicset. Ebédre és uzsonnára is remek választás. Könnyű szállíthatósága miatt a piknikek ideális sztárja.

Körözöttes-uborkás, ropogós party snack
Sonkás, puffasztott rizses szendvics
Hozzávalók 2 szendvicsre- 90 g HERZ Classic Budapest csemege szalámi
- 6 szelet puffasztott rizs
- 200 g cottage cheese
- őrölt bors
- 0,25 tk pirospaprika
- 30 g madársaláta
- 0,25 tk őrölt kömény
- 1 kis csokor finomra aprított snidling
- egy marék retekcsíra
- csipet só
- 200 g kígyóuborka
A kígyóuborkát felkarikázzuk, a snidlinget felaprítjuk. A cottage cheese-t krémesre keverjük a pirospaprikával, őrölt köménnyel, snidlinggel, sóval és borssal. A puffasztott rizsszeletekre rákanalazzuk a körözöttet. Rétegenként rátesszük a HERZ Classic Budapest csemege szalámit és az uborkát, meghintjük egy kevés madársalátával, végül retekcsírával díszítjük. Fogyasszuk egészséggel!
A kígyóuborkát felkarikázzuk, a snidlinget felaprítjuk. A cottage cheese-t krémesre keverjük a pirospaprikával, őrölt köménnyel, snidlinggel, sóval és borssal. A puffasztott rizsszeletekre rákanalazzuk a körözöttet. Rétegenként rátesszük a HERZ Classic Budapest csemege szalámit és az uborkát, meghintjük egy kevés madársalátával, végül retekcsírával díszítjük. Fogyasszuk egészséggel!

A Kelet Kincse
Hozzávalók 2 szendvicsre
- 90 g HERZ Gála Füstölt-Főtt Sonka
- 2 db 20 cm-es tortilla lap
- 1 doboz készen kapható humusz
- 1/2 doboz madársaláta
- 1/4 fej lilakáposzta
- 10 dkg fekete és zöld olajbogyó
- 5 db koktélapradicsom
- olívaolaj ízlés szerint
A HERZ Gála Füstölt-Főtt Sonka szeleteket csíkokra vágjuk és kevés olajon ropogósra pirítjuk őket. A vékonyra szeletelt káposztát sózzuk és citromlével, olívaolajjal ízesítjük. A tortillát belül kikenjük a humusszal, majd elkezdjük rétegezni a hozzávalókat, majd feltekerjük. Egy klassz, színes szendvicset kapunk.
A HERZ Gála Füstölt-Főtt Sonka szeleteket csíkokra vágjuk és kevés olajon ropogósra pirítjuk őket. A vékonyra szeletelt káposztát sózzuk és citromlével, olívaolajjal ízesítjük. A tortillát belül kikenjük a humusszal, majd elkezdjük rétegezni a hozzávalókat, majd feltekerjük. Egy klassz, színes szendvicset kapunk.

Rusztikus avokádós szendvics
Hajdinás, rusztikus baguett, spenótos sajtkrémmel!
Hozzávalók 2 szendvicsre• 1 db hajdinás rusztikus bagett
• Mizo natúr sajtkrém ízlés szerint
• Fél lime leve
• 2 marék bébispenót
• 1 evőkanál vaj
• 30 g szeletelt kígyóuborka
• 90 g Herz Gourmet Extra Sonka
• 1 db avokádó
• Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
A spenótot alaposan megmossuk, megtörölgetjük, és kevés vajon lepirítjuk majd mikor összeesett, akkor hozzáadjuk a sajtkrémet és homogénre keverjük őket.
Egy fél lime levét belenyomjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ezután a bagettet kettévágva megkenjük a kihűlt krémmel. A Herz Gourmet Extra Sonka szeleteket fodrozottan a szendvicsbe hajtogatjuk, majd bele helyezzük a kígyóuborát, a vékony szeletekre vágott avokádót, végül frissen őrölt borssal ízesítjük.
A spenótot alaposan megmossuk, megtörölgetjük, és kevés vajon lepirítjuk majd mikor összeesett, akkor hozzáadjuk a sajtkrémet és homogénre keverjük őket.
Egy fél lime levét belenyomjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ezután a bagettet kettévágva megkenjük a kihűlt krémmel. A Herz Gourmet Extra Sonka szeleteket fodrozottan a szendvicsbe hajtogatjuk, majd bele helyezzük a kígyóuborát, a vékony szeletekre vágott avokádót, végül frissen őrölt borssal ízesítjük.

Brie sajtos sonkás szendvics
Sonkás szendvics brie sajttal, áfonya dzsemmel!
Hozzávalók 2 szendvicsre• 4 szelet rozskenyér
• Mizo natúr sajtkrém ízlés szerint
• 20 g áfonya dzsem
• 100 g szeletelt brie sajt
• 160 g HERZ Gourmet Pannon sonka
• 2 marék bébispenót
• Frissen őrölt bors
A két szelet rozskenyeret vaj és olaj keverékén megpirítjuk. Natúr sajtkrémmel kenjük őket, majd az egyikre áfonya dzsemet is feltesszük. Most jön a brie sajt, majd erre bébispenót, és végül a Herz Gourmet Pannon Sonka. A kenyérrel zárjuk.
A két szelet rozskenyeret vaj és olaj keverékén megpirítjuk. Natúr sajtkrémmel kenjük őket, majd az egyikre áfonya dzsemet is feltesszük. Most jön a brie sajt, majd erre bébispenót, és végül a Herz Gourmet Pannon Sonka. A kenyérrel zárjuk.

Sonkás epres croissant
Hozzávalók 2 szendvicsre
• 2 darab teljes kiőrlésű többmagvas croissant
• Mizo mascarpone
• Mizo krémfehér sajt
• 2 db nagyobb eper
• 90 g Herz Gála sült karaj
• ízlés szerint rukkola vagy madársaláta
• olajban ázott szárított paradicsom
• friss bazsalokom
Először készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük habosra a krémfehérsajttal és a szárított paradicsommal, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal, valamint friss bazsalikommal. Vágjuk félbe a croissantokat, és kenjük meg mindkét oldalukat a krémmel.
Jöhetnek a belevalók: saláta, Herz Gála sült karaj szeletek és a szeletekre vágott eper.
Először készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük habosra a krémfehérsajttal és a szárított paradicsommal, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal, valamint friss bazsalikommal. Vágjuk félbe a croissantokat, és kenjük meg mindkét oldalukat a krémmel.
Jöhetnek a belevalók: saláta, Herz Gála sült karaj szeletek és a szeletekre vágott eper.

Karibi Varázs
Hozzávalók 2 szendvicsre
- 100 g HERZ Gourmet Borsos Sült Sonka
- 2 db bagel
- Mizo natúr sajtkrém ízlés szerint
- 2 marék rukkola
- 4 szelet ananász
- frissen őrölt feketebors
A bageleket félbe vágjuk, és vastagon megkenjük őket sajtkrémmel. Erre halmozunk 1-1 marék frissen mosott rukkolát, majd a félbevágott HERZ Gourmet Borsos Sült Sonkát grill serpenyőben csíkosra sütjük. Ha ezzel megvagyunk, az ananász darabokat is hasonlóképpen készítjük el, a grill serpenyőben. Ezután a sonkát a rukkola ágyra hajtogatjuk, majd rátesszük az ananász karikákat. Enyhén borsozzuk.
A bageleket félbe vágjuk, és vastagon megkenjük őket sajtkrémmel. Erre halmozunk 1-1 marék frissen mosott rukkolát, majd a félbevágott HERZ Gourmet Borsos Sült Sonkát grill serpenyőben csíkosra sütjük. Ha ezzel megvagyunk, az ananász darabokat is hasonlóképpen készítjük el, a grill serpenyőben. Ezután a sonkát a rukkola ágyra hajtogatjuk, majd rátesszük az ananász karikákat. Enyhén borsozzuk.

Füstöltsajtos gofri tortilla
Hozzávalók 2 szendvicsre
- 70 g HERZ Classic Budapest szalámi
- Mizo natúr vajkrém ízlés szerint
- Két marék vegyes saláta
- 100 g brie sajt
- 50 g aszalt szilva
- Egy csipet frissen őrölt fekete bors
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 4 dl tej
- 100 g Mizo Oázis füstölt sajt
- 3 db tojás
- 8 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál egész köménymag
A lisztet és a sót, reszelt sajtot valamint a sütőport egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet, majd az olajat és a cukrot. Ebből könnyű, csomómentes tésztát keverünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előbb elkészített tésztához forgatjuk. Ezután kisütjük őket a gofrisütőben. A kihűlt gorfikat megkenjük vékonyan vajkrémmel, majd ráteszünk egy adag vegyes salátát, arra a HERZ Budapest szalámit, a felszeletelt brie sajtot, majd az aszalt szilvát. A képen látható módon összehajtjuk és tálaljuk.
A lisztet és a sót, reszelt sajtot valamint a sütőport egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet, majd az olajat és a cukrot. Ebből könnyű, csomómentes tésztát keverünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előbb elkészített tésztához forgatjuk. Ezután kisütjük őket a gofrisütőben. A kihűlt gorfikat megkenjük vékonyan vajkrémmel, majd ráteszünk egy adag vegyes salátát, arra a HERZ Budapest szalámit, a felszeletelt brie sajtot, majd az aszalt szilvát. A képen látható módon összehajtjuk és tálaljuk.

HERZ Avo Cake
Varázsold el a társaság hölgy tagjait, ezzel az igazán kifinomult, de mégis egyszerű HERZ recepttel! Chef Zolee segítségével Te leszel az este sztárja!
Hozzávalók 4 szendvicsre- 1 csomag magos kenyér
- 8 szelet Herz Gourmet pulykamell sonka
- 1 csomag Vörös cheddar sajt
- 200 g avokádó krém
- 15 g piritott kesudió vagy napraforgó mag
- apróra vágott petrezselyem vagy koriander (elhagyható)
Avokádó krém hozzávalók:
- 2 db avokádó
- 2 tk lime vagy citrom
- 2 tk tejföl vagy tejszín (elhagyható)
- 4 tk oliva olaj (extra szűz)
- csipet cukor
- csipet só
- fehérbors ízlés szerint (elhagyható)
Vágd félbe hosszában az avokádókat, és kanalazd ki egészen a héjáig! Add hozzá a többi alapanyagot is és pürésíts össze egy bot mixerrel! A még finomabb állag eléréshez passzírozd át egy sűrű szövésű szűrőn.
A nehezén már túl vagy, jöhet a szendvics! Két szelet HERZ Gourmet pulykamell sonkára tedd a sajt szeleteket több rétegben, úgy hogy ne érjenek ki teljesen a sonka széléig. Tedd az egészet egy előmelegített teflon serpenyőbe, és várd meg, míg megolvad a sajt. A tetejére jöhet újabb két szelet sonka. Vigyázz, ne csússzon le a sonka az olvadt sajtról! Miközben hűl, kend meg az avokádó krémmel a kenyér lapokat! Törj össze egy marék kesudiót, és vágd apróra a koriandert. A megkent alsó kenyérlapra jön két szelet sonka, a sonkával összeolvadt sajt és a tetejére még két sonka szelet.
Utána kend meg avokádóval a felső sonka réteget és helyezd rá a felső kenyér lapot is. Vágj négy zserbó-szerű szeletet, a felső kenyérlap tetejére kend a maradék avokádó krémet és szórd meg kesudióval, korianderrel.
Avokádó krém hozzávalók:
- 2 db avokádó
- 2 tk lime vagy citrom
- 2 tk tejföl vagy tejszín (elhagyható)
- 4 tk oliva olaj (extra szűz)
- csipet cukor
- csipet só
- fehérbors ízlés szerint (elhagyható)
Vágd félbe hosszában az avokádókat, és kanalazd ki egészen a héjáig! Add hozzá a többi alapanyagot is és pürésíts össze egy bot mixerrel! A még finomabb állag eléréshez passzírozd át egy sűrű szövésű szűrőn.
A nehezén már túl vagy, jöhet a szendvics! Két szelet HERZ Gourmet pulykamell sonkára tedd a sajt szeleteket több rétegben, úgy hogy ne érjenek ki teljesen a sonka széléig. Tedd az egészet egy előmelegített teflon serpenyőbe, és várd meg, míg megolvad a sajt. A tetejére jöhet újabb két szelet sonka. Vigyázz, ne csússzon le a sonka az olvadt sajtról! Miközben hűl, kend meg az avokádó krémmel a kenyér lapokat! Törj össze egy marék kesudiót, és vágd apróra a koriandert. A megkent alsó kenyérlapra jön két szelet sonka, a sonkával összeolvadt sajt és a tetejére még két sonka szelet.
Utána kend meg avokádóval a felső sonka réteget és helyezd rá a felső kenyér lapot is. Vágj négy zserbó-szerű szeletet, a felső kenyérlap tetejére kend a maradék avokádó krémet és szórd meg kesudióval, korianderrel.

Velenice
Egy gluténmentes szendvics ami, - Chef Zolee garantálja – nem hizlal, mégis laktató, finom és praktikus! Könnyen elkészíthető szendvics, amiről a diétád alatt sem kell lemondanod!
Hozzávalók 1 szendvicsre- 2 szelet puffasztott rizs
- 3 db light mozzarella golyó
- 2 szelet HERZ Gourmet pulykamell sonka
- tetszés szerint koktél paradicsom
- padlizsán krém
Először vágd fel a szükséges alapanyagokat! Vágd félbe a mozzarella golyókat és a cseresznye paradicsomokat! Tulajdonképpen most egy klasszikus caprese salátát készítünk, mobil csomagolásban. Szeletelés után forgasd a mozzarellát olívaolajba, sózd és borsozd! Fogd meg a két szelet HERZ Gourmet pulykamell sonkát és vágd kb. fél centi széles csíkokra!
Fogj egy szelet puffasztott rizst, halmozd rá a padlizsánkrémet, ebbe rakd bele a mozzarellákat, a paradicsomot, és rá a sonka szalagokat. Ha tekergő kígyókat vagy szalag masnikat csinálsz a sonkából, akkor sokkal izgalmasabb látványt mutatnak majd a sajt és a paradicsom között. Ha ez is megvan, jöhet a „take away“ csomag teteje a másik puffasztott rizs. Könnyed, viszont laktató és praktikusan, jól, csomagolható.
Először vágd fel a szükséges alapanyagokat! Vágd félbe a mozzarella golyókat és a cseresznye paradicsomokat! Tulajdonképpen most egy klasszikus caprese salátát készítünk, mobil csomagolásban. Szeletelés után forgasd a mozzarellát olívaolajba, sózd és borsozd! Fogd meg a két szelet HERZ Gourmet pulykamell sonkát és vágd kb. fél centi széles csíkokra!
Fogj egy szelet puffasztott rizst, halmozd rá a padlizsánkrémet, ebbe rakd bele a mozzarellákat, a paradicsomot, és rá a sonka szalagokat. Ha tekergő kígyókat vagy szalag masnikat csinálsz a sonkából, akkor sokkal izgalmasabb látványt mutatnak majd a sajt és a paradicsom között. Ha ez is megvan, jöhet a „take away“ csomag teteje a másik puffasztott rizs. Könnyed, viszont laktató és praktikusan, jól, csomagolható.

Lady’s Night
Hosszú volt a napod? Netán az egész heted? Zárd egy igazán különleges szendviccsel, amit Chef Zolee kreált neked! Mert igazán megérdemled!
Hozzávalók 1 szendvicsre- 1 db bagett vagy buci
- 3-4 szelet HERZ Gála füstölt főtt sonka
- Válogatott vegyes saláta
- 2 szelet ementáli vagy trappista sajt
- sajtkrém
- kápia paprika
Csupán egy trükköt kell alkalmaznod! Vízszintes vágás helyett fölülről két V alakú bemetszéssel fog igazán jól mutatni a szendvicsed. Ide rakd bele az alapanyagokat. Olyan szemet gyönyörködtető látványt kapsz, akár egy 4D mozi. Sose feledd, hogy a gasztronómiában az a csodálatos: hogy látvány íz és textúra egyszerre hat rád, és ez ma csak a tied.
A bevágásokat kend meg sajtkrémmel jó gazdagon! Ha egy kiskanál hátuljával teszed, sokkal könnyebb dolgod lesz! Nyugodtan gazdagítsd a sajtkrémet, használj fűszereket vagy apróra vágott friss fűszernövényeket! Jöhetnek a HERZ Gála füstölt főtt sonkaszeletek. Tekerd szivar alakúra őket és egy éles késsel vágd el két-három részre!
Próbáld meg srégen vágni így izgalmasabb lesz a végeredmény! Az így kapott tekercseket tedd a kenyérbe. Fogj egy krumpli hámozót vagy egy sajt szeletelőt (ugyanaz a kettő csak a sajt szeletelőnek jobb a PR-ja) és vágd el a sajt éleit. Ezeket a sajt szalagokat tekerd fel a sonkák közé! Közben vágd gyufaszerű pálcikákra a kápia paprikát, és a saláta levelekkel együtt tedd rá a bagettre! Szépen rendezd el és máris kész a ma esti ajándékod magadnak, vagy a barátnőidnek!
Csupán egy trükköt kell alkalmaznod! Vízszintes vágás helyett fölülről két V alakú bemetszéssel fog igazán jól mutatni a szendvicsed. Ide rakd bele az alapanyagokat. Olyan szemet gyönyörködtető látványt kapsz, akár egy 4D mozi. Sose feledd, hogy a gasztronómiában az a csodálatos: hogy látvány íz és textúra egyszerre hat rád, és ez ma csak a tied.
A bevágásokat kend meg sajtkrémmel jó gazdagon! Ha egy kiskanál hátuljával teszed, sokkal könnyebb dolgod lesz! Nyugodtan gazdagítsd a sajtkrémet, használj fűszereket vagy apróra vágott friss fűszernövényeket! Jöhetnek a HERZ Gála füstölt főtt sonkaszeletek. Tekerd szivar alakúra őket és egy éles késsel vágd el két-három részre!
Próbáld meg srégen vágni így izgalmasabb lesz a végeredmény! Az így kapott tekercseket tedd a kenyérbe. Fogj egy krumpli hámozót vagy egy sajt szeletelőt (ugyanaz a kettő csak a sajt szeletelőnek jobb a PR-ja) és vágd el a sajt éleit. Ezeket a sajt szalagokat tekerd fel a sonkák közé! Közben vágd gyufaszerű pálcikákra a kápia paprikát, és a saláta levelekkel együtt tedd rá a bagettre! Szépen rendezd el és máris kész a ma esti ajándékod magadnak, vagy a barátnőidnek!